Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Escola Pia) L'Escola Pia de Catalunya i 10 centres de Formació Professional d’arreu de Catalunya han decidit sumar forces i constituir l’Associació de Centres de Formació Professional Integrada. L’objectiu de l’entitat és generar xarxes de complicitats amb l’Administració, els usuaris i altres centres per tal d’implementar estratègies compartides i consensuades, articular espais de reflexió i dissenyar noves eines i metodologies per aplicar als estudis de Formació Professional.

L’associació neix amb la voluntat d’actualitzar els models d’FP que s’apliquen actualment i avançar cap a un model més adaptat a les necessitats reals de la societat i del mercat laboral. Per això es vol avançar en la concreció d’una oferta formativa que pugui acompanyar la ciutadania de forma permanent, independentment de la situació laboral en cada moment, per tal de promoure una formació que faciliti que les persones puguin millorar competències professionals i la seva ocupació.

La nova entitat vol consolidar aquests estudis i erigir-se com a interlocutor amb l’Administració per posar en valor la FP com una de les eines bàsiques per impulsar la formació i la qualificació professionals.

Els centres que s’hi han adherit són Escola Montserrat (Sant Vicenç de Castellet), Centre Educatiu Jaume Viladoms (Sabadell), JOVIAT FPintegrada (Manresa), Centre Escolar Empordà (Roses), Centre d’Estudis Jaume Balmes (Hospitalet de Llobregat), Escola Diocesana de Navàs (Navàs), Escoles Pia de Catalunya (Barcelona), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Escola Joan XXIII (Tarragona), Col·legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia (Lleida) i Centre d’Estudis Prat (Barcelona). En total, aquestes centres agrupen uns 10.400 estudiants de Formació Professional –cicles formatius, ocupacional i continuada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.