Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Poder saltar-se la mediació dels mitjans de comunicació i sentir directament la proximitat amb el papa Francesc. Això és el que es proposen els nous responsables de comunicació de la Santa Seu. Des del mes de juny el capellà i enginyer Lucio Ruiz és el secretari de la nova Secretaria per la Comunicació. El dicasteri, presidit per Dario E. Viganò, agrupa tots els organisme de comunicació del Vaticà.

Ruiz destaca com a través dels comentaris “a les xarxes socials la gent estableix un canal directe amb el papa”. Respostes que sorprenen perquè la gent s'expressa com si fos un trucada telefònica del papa”; i es pregunten “com pot ser que s'escriguin coses tant profundes sobre la pròpia vida davant de milers de persones”.

Una de les tasques de Lucio Ruiz és mantenir informat a papa del que la gent demana a Twitter o a Instagram, amb un resum dels milers de missatges que arriben cada dia. Òbviament el papa no el pot contestar a tots, però assegura que “quan la gent demana pregàries, Francesc resa per la gent”. Això és també el que va voler mostrar aquest diumenge amb un missatge de Francesc adreçat directament als qui li escriuen: “La relació que s'estableix amb el papa a les xarxes socials no és una relació fictícia”.

En aquesta entrevista Ruiz també reconeix que les reformes en la comunicació de la Santa Seu encara han d'avançar més i que “com a institució de comunicació no aconseguim donar tot el que hem de donar”. El que volen aconseguir és que “qui no podrà anar mai a la plaça de Sant Pere pugui viure i sentir el que sentiria si hi pogués anar”. Un repte que exigeix recursos, tant econòmics com humans. Però un esforç que s'ha de fer perquè “la comunicació és l'essència de l'Església”.

Lucio Ruiz va ser a Barcelona la setmana passada convidat per la Fundació Joan Maragall i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.