Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Des de la seva posada en marxa, ara fa cinc anys, el projecte de Càritas Interparroquial de Tarragona ‘Cafè i Caliu’ ha atès més de 4.000 persones. Aquest dissabte, coincidint amb Sant Josep, tindrà lloc el darrer dinar solidari.

El mes de febrer de l’any 2011 va néixer ‘Cafè i Caliu’, una iniciativa que atén diàriament un centenar de persones amb risc d’exclusió social. Amb motiu d’aquest aniversari s’han organitzat uns dinars solidaris durant cinc dissabtes —del 20 de febrer al 19 de març— per a donar conèixer els projectes impulsats per aquesta Càritas Interparroquial que coordina l’acció caritativa de les parròquies de Tarragona.

Dinars solidaris

Més d’un centenar de persones han participat en aquests àpats, preparats pels voluntaris, que són el context per explicar els diversos projectes que estan en funcionament actualment. Mossèn Raimon Mateu, director de Càritas Interparroquial de Tarragona, explica que aquests projectes són la campanya de recollida d’aliments; el projecte 'Som-hi tots' iniciat l’any 1997 que desenvolupa una activitat de centre obert adreçada a infants i adolescents sense recursos d’entre 4 i 16 anys, oferint reforç escola i servei de ludoteca al Centre parroquial de Sant Pau de Tarragona, o 'Ara al teu costat' dedicat a acompanyar persones grans que es troben soles.

Pel que fa a la formació hi ha el projecte ORLA, d’orientació laboral, que en l’actualitat atén demandes de persones per al treball domèstic i el projecte de formació i promoció de la dona, al centre parroquial de Sant Josep Obrer al barri de Torreforta, que en l’actualitat el formen, majoritàriament, dones marroquines i subsaharianes.

Finalment, 'Cafè i Caliu' ubicat a la Casa de Sant Auguri, a la plaça de les Peixateries Velles de Tarragona, que en aquests cinc anys de servei ha atès més de 4.000 persones. Aquest projecte se sustenta sobre tres pilars: un menjador social, un espai d’higiene amb dutxes i un lloc d’acollida i orientació social. Una seixantena de voluntaris vetllen perquè aquest servei es pugui oferir cada dia de l’any.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.