Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Laura Mor i Jordi Llisterri –CR/Vic) La pedagogia de l'amor que va predicar Joaquima de Vedruna té el relleu assegurat. En són una mostra el miler d'alumnes, mestres i professors de Vedruna Catalunya Educació reunits divendres al'Auditori de l'Atlàntida de Vic. Junts van celebrar els 190 anys d'una congregació que avui impulsa 36 escoles al nostre país i que té presència a Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia.

Aquest vídeo explica també la raó que ha portat a aglutinar la presència educativa de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna en una única fundació. En parlen Albert Pijoan, de l'equip de coordinació de Vedruna Catalunya Educació, i Dolors Sitjes, com a delegada de la congregació.

“Per nosaltres Santa Joaquima té un gran passat; és també un present real que té molta vigència i que té un futur immillorable”. Pijoan ha situat així la proposta educativa de Vedruna i ha recordat que “Santa Joaquima va ser esposa i va ser mare” i que això ha determinat la manera de fer a les seves escoles: “L'estimació per davant de tot. Si no els estimem els alumnes, si no connectem amb ells, l'educació és molt difícil”.

Dolors Sitjes s'ha referit a la missió de la congregació, que també inclou guarir els malalts i atendre les persones que viuen situacions de marginació; però ha subratllat la vocació educativa de les germanes vedruna: “Té tota la raó de ser que la nostra projecció sigui en el món educatiu”.

La coordinadora de Vedruna Catalunya Educació, Montserrat Espinalt ha intervingut en l'acte recordant que “l'escola Vedruna vol ajudar els alumnes a esdevenir ciutadans amb criteri” i ha defensat aquesta tasca educativa com a “servei públic al país”.

La consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz ha encoratjat mestres i professors “a continuar treballant per aquesta societat que ha de ser més justa, més culte i més ben formada”.

En la celebració també s'hi han fet presents, entre d'altres autoritats, el bisbe de Vic, Romà Casanova, l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, el secretari de l'Escola Cristiana de Catalunya, Enric Puig, la predecessora de Ruiz, Irene Rigau i l'exconsellera de Benestar Social i Família, Anna Simó.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.