Salta al contenuto principale
2 Catalunya Religió Ven 15/01/2016

Find out more

Arxius adjunts

(Laura Mor –CR) La delegació d'Apostolat Seglar de la diòcesi de Barcelona incorpora algunes novetats al proper curs de primer anunci. En la quarta edició proposada, s'adreça de manera explícita a mestres i professors d'escoles cristianes, així com també a pares i mares vinculats a la seva comunitat educativa. Aquest dissabte tindrà lloc la primera sessió.

"No podem anar de pesca quan oferim l'evangeli", diu la delegada d'Apostolat Seglar, Anna Almuni, referint-se a la poca traça amb què de vegades actuen les persones dedicades a la pastoral. "Això no és parlar de l'amor de Déu, sinó anar a omplir la barraca", critica.

Així mateix considera que sovint els creients no s'atreveixen a explicitar la seva fe i que entre no dir res i coaccionar, ha d'haver-hi un terme mig. "El que és valuós per mi, la meva fe, tinc l'obligació d'oferir-la" explica Almuni. I és aquí on entra l'Escola d'Evangelització.

En aquest cas proposen un curs intensiu per a treballar l'anomenat 'primer anunci'. A més a més d'haver condensat la formació a quatre sessions de matí, hi inclouen també el relat cinematogràfic com a eina d'evangelització.

De fet, el crític de cinema Peio Sánchez i en Xavier Morlans van oferir ja a principi de curs, i com a reclam, algunes sessions del que ells anomenaven 'espectacle-impacte'. Sota el títol dels 10 manaments de la misericòrdia, mostraven un nou gènere comunicatiu per a persones disposades a parlar de Jesús.

Un perfil molt fidel

S'adreça, doncs, a totes aquelles persones que vulguin acompanyar processos previs a la catequesi d'adults, d'acord amb el mètode del 'Vine i veuràs' i en línia de l'Evangelii Gaudium del papa Francesc.

Fruit d'anteriors cursos han sorgit ja 11 equips d'unes tres o quatre persones que treballen aquest mètode en diversos grups i parròquies. I molts d'aquests nous agents de pastoral –en total una cinquantena–, participen de nou als cursos de formació. La delegada els descriu afirmant que "són un perfil molt fidel", però també matisa que la proposta és molt oberta i flexible, i que qui hi estigui interessat s'hi pot apuntar encara que no sigui a la totalitat del curs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.