Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) "Em va sobtar molt veure que el papa Francesc em tenia perfectament localitzada i coneixia la feina que estem fent amb la comunitat i amb tanta gent a favor dels més pobres". És l'alegria que es va emportar Lucía Caram quan aquest dimecres va poder saludar el papa Francesc després de l'audiència pública a la Plaça de Sant Pere. Una trobada significativa després de les crítiques que ha rebut l'hiperactivisme de Sor Lucía i la suposada amonestació del rebuda des de la Santa Seu.

Caram va anar a Roma acompanyada per la priora de les dominiques de Santa Clara de Manresa, sor Juana Mari. Ella mateixa explica en aquest vídeo la "trobada fraterna i acollidora" que va tenir amb el papa. Uns minuts que "ens van fer descobrir en la seva persona un tsunami de bondat i de tendresa".

Francesc la va reconèixer com "la monja que feia lío". I li va dir "contínua haciendo lío". Al final de l'audiència dels dimecres el papa saluda a les desenes de persones que el protocol ha situat a les primeres files al voltant de la tribuna. S'hi acostuma a estar més d'una hora i normalment són benediccions personals i l'entrega d'alguns regals al papa. Però en el cas de Sor Lucía i la priora s'hi va estar una bona estona parlant quan el papa va reconèixer la monja d'origen argentí amb el qui ja havia tingut relació quan era a Buenos Aires.

Caram li va explicar abastament el servei als pobres que fan des de la seva comunitat religiosa i li va dir que "aquest servei no sempre s'entén i que l'Església a vegades no ens ho posava fàcil; que el fet de denunciar determinades coses, molestava". En la resposta, Caram va captar que "el papa tampoc no ho té fàcil però no està disposat a renunciar a l'Evangeli".

Segons Caram, Francesc "ens va confirmar en aquesta vocació de servei. I ens va dir que preferia els convents de vida contemplativa que s'obrien als més pobres i no aquells que es convertien en hotels". "El més important són els més pobres", va assegurar-li el papa, que va beneir les dues dominiques.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.