Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

Arxius adjunts
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri –CR) Aquest dimecres el Seminari de Barcelona ha acollit una nova Assemblea de la Unió de Religiosos de Catalunya. En aquesta edició, el temps dedicat a la reflexió el va protagonitzar Cristóbal López, responsable de la inspectoria salesiana que inclou Catalunya.

López va posar l’accent en la necessitat de “ser” per davant del “fer”. És a dir, que la vida religiosa sigui en si mateixa un “signe”, més enllà de les obres i de les activitats que fan.

Aquest vídeo resumeix la seva proposta de renovació permanent de la vida religiosa. “On s’ha de donar tot” i “comprometre’s”, com exemplifica amb la divertida imatge del porc i la gallina. També remarca l’alegria i l’amor que sustenta aquest compromís: “Hi ha més alegria en donar que en rebre, és el lema dels boxejadors però també dels religiosos”.

Cristóbal López és d’origen andalús però va fer la professió a València i va ser ordenat sacerdot a Barcelona. I des del 1984 no ha deixat de voltar pel món, com a missioner a llatinoamèrica i també al Marroc. L’any passat va tornar quan va ser nomenat inspector de la inspectoria de Maria Auxiliadora que engloba les obres salesianes d'Andorra, Balears, Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia, Extremadura i les Illes Canàries.

L’assemblea de la Unió de Religiosos també va incloure una sessió informativa sobre els criteris en la col·laboració en l’ajuda als refugiats. Per això, els representats de les congregacions religioses catalanes van convidar a intervenir a la cap de la Direcció de Serveis d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Isabel Ferrer.

El president de la URC, el claretià Màxim Muñoz, en la presentació inicial de l’assemblea va fer referència al compromís que també estan tenint els religiosos en l’acollida als refugitas: “Cal lloar l'actitud d'una bona colla d'institucions civils i eclesials, que estan disposades a col·laborar-hi activament, entre elles les congregacions religioses. Per vocació i possibilitats, nosaltres hi tenim un deure especial”.

El el butlletí de l'Horeb d'aquesta setmana podeu ampliar la informació de l'Assemblea.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.