Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) 13TV, la cadena de televisió propietat de la Conferència Episcopal Espanyola, ha aconseguit una de les noves llicències de TDT que ha atorgat el govern espanyol. Fins ara, la cadena emetia a través d'una freqüència llogada. Amb aquesta concessió ara s'estalviarà el lloguer per poder emetre i tindrà més autonomia.

Disposar d'una freqüència pròpia pot ajudar a disminuir les pèrdues milionàries de la cadena que fins ara s'ha cobert principalment amb ampliacions de capital o crèdits aportats per la Conferència Episcopal. Per exemple, només el 2013 els bisbes espanyols van haver de destinar-hi 5,6 milions d'euros.

El Ministeri d'Industria ha anunciat la concessió de sis noves llicències de TDT que responen a la reorganització de l'espai radioelèctric que es va iniciar l'any passat. Amb 13TV, les altres corporacions que tindran una freqüència nova són Atresmedia, Mediaset, el Reial Madrid, el Grup Secuoya, i Kiss FM.

Tot i els canvis en la direcció de la Conferència Episcopal Espanyola, la cadena no ha modificat la seva línia ideològica que ha estat motiu de diverses protestes i fins i tot d'una nota dels bisbes catalans. Els espais informatius i tertúlies mantenen el mateix grau de crispació i d'identificació amb els sectors més reaccionaris de la política espanyola. La majoria de tertulians i presentadors provenen de l'extinta IntereconomíaTV. Després de les queixes, només s'ha donat més pes a la programació religiosa fora del prime time de la cadena.

El juliol de l'any passat, 13TV va incorporar Alfredo Urdaci com a director dels serveis informatius i presentador de les notícies del vespre. El controvertit director d'informatius de TVE durant el govern de José Maria Aznar, continua sent fidel a si mateix. Aquest mateix dilluns valorava els resultats electorals a Catalunya dient que "no podem evitar el record d'aquells temps en els que a Alemanya es cridava 'Ein Volk, ein Reich, ein Führer'" i parlant del "tufo totalitario" de la llista guanyadora amb el 40% dels vots.

La producció pròpia de la cadena, marcada per les tertúlies polítiques (també aquest dimarts amb el portaveu de Manos Limpias com a convidat), es completa amb programes de successos i esportius, combinats amb emissions de celebracions litúrgiques.

La Conferència Episcopal Espanyola mai ha explicat les dades completes sobre la seva participació accionarial a 13TV, de les aportacions que hi ha fet a través de crèdits, ni de la procedència dels milions d'euros invertits en el projecte, tot i que és el propietari majoritari de la cadena. Els gestors actuals de la cadena han fiat el projecte a disposar d'una freqüència pròpia com la que ara els ha atorgat el ministeri per alleugerir els costos d'explotació i fer 13TV més viable. El 2013 havien declarat al registre mercantil 38 milions de pèrdues acumulades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.