Salta al contenuto principale

A principis d'aquest mes d'octubre sortirà a la llum el llibre "Prega-Rock. 33 cançons amb valors" (Eloi Aran / Claret). Prega-Rock és una iniciativa pastoral desenvolupada des de la Companyia de Jesús al portal www.pregaria.cat que posa en diàleg la cançó popular contemporània amb el transcendent, especialment des de l'espiritualitat cristiana. Com a resultat del seu llarg recorregut, el Prega-Rock ha aparegut en diversos mitjans de comunicació, va propiciar l'aparició de la publicació "Prega-Rock!. Música popular contemporània i educació en el Transcendent" (Quaderns EIDES, 2007) i ha estat present en diversos tallers i cursos formatius vinculats a la pastoral amb joves. Aquest llibre presenta un recull i revisió de 33 cançons en relació a diferents valors o temps litúrgics, proposant-se com un recurs escaient dins de l'àmbit escolar, la catequesi, els grups de revisió de vida o l'educació en el lleure. La tria de les cançons s'ha dut a terme des de la pluralitat d'estils musicals i idiomes, on hi trobarem obres de Bruce Springsteen, U2, Shakira, Pink Floyd, Els Pets, Manel, Amaral o Bob Dylan entre d'altres.

El pròleg del llibre ha anat a càrrec de José Laguna, músic i teòleg, que conclou amb aquestes reveladores paraules: " Por una única vez y sin que sirva de precedente contradeciré el dogma rockero acuñado por los Stones: It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It) Es sólo rock and roll (pero me gusta). Hago responsable a Eloi Aran de mi herejía rockera, pero después de leer su libro me ha convencido de que, para quien sabe escuchar, las canciones son algo más que rock and roll."

Etapa educativa
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.