Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR/Observatori Blanquerna) A les portes de l'agost encetem una col·lecció d'estiu dedicada a la tasca que els missioners catalans fan arreu del món. Un tastet dels testimonis en vídeo que l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura va ampliant a poc a poc en el primer mapa multimèdia de missioners catalans al món, disponible al web missioners.cat.

Comencem per Bolívia, en concret per la ciutat de La Paz. El jesuïta Joaquim Salvadó hi ha viscut durant 60 anys. El missioner parla d'aquest un indret com de "casa seva" i diu que li ha permès sentir-se "un més" tot i que mai va arribar a nacionalitzar-se. Nascut el 1930 a Gandesa –Tarragona– mai va oblidar els seus orígens: "Sovint canto la cançó baixant de la font del gat...". El març del 2015 va morir.

Salvadó comparava la seva vocació religiosa amb l'enamorament de parella, i ell es va enamorar de Bolívia, de la seva gent: "El hombre no es de donde nace si no de donde se hace i jo m'he fet a Bolívia", afirmava el missioner. L'il·lusionava anar a Amèrica, sense saber molt bé perquè, però allà ha estat "feliç, amb alts i baixos", comentava, "com passa al matrimoni i a la vida religiosa".

"Venim a aquest món a ajudar als altres i això ens produeix la felicitat, una entrega als altres per ser feliç".

Aquest vídeo forma part del mapa dels missioners catalans de l'Observatori Comunicació, Religió i Cultura de la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.