Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Què mengen, com es vesteixen, quines són les pràctiques i ritus de les religions amb presència a casa nostra? Quins els seus profetes, déus i textos sagrats? Com s'organitza la comunitat de creients del judaisme, de l'hinduisme, de l'islam i del taoisme? Com acomiaden els seus morts la fe baha'í, en comparació al cristianisme o al sikhisme? Són algunes de les preguntes de l'enquesta virtual que proposa als internautes l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

Aquesta eina és un tastet de cultura religiosa que ha de permetre reflexionar sobre quin coneixement concret tenim de la matèria. El promotor de la iniciativa, el professor Joan Hernández, explica que hi ha diferència entre “el què la gent es pensa que sap de les religions i la riquesa del què després descobreixen en els cursos”. Es refereix a l'assignatura sobre diversitat religiosa que proposa l'ISCREB: “Una aproximació a la diversitat religiosa des de la cultura i diversitat religiosa”, comenta.

En una escala de l'1 al 10, l'enquesta compara el coneixement que el participant estima sobre les religions seleccionades, amb el resultat real d'acord a les respostes indicades. Així, l'objectiu del test és fer tocar de peus a terra i “fer evident aquesta diferència abans de fer aquests cursos, així com posar de manifest la transversalitat de la cultura religiosa en la nostra societat”, concreta Hernández.

L'aplicatiu web permet descarregar els resultats i les fitxes amb el detall de cada religió. Per accedir a l'enquesta, cliqueu aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.