Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Salesians) Els Salesians de Katmandú i els grups de voluntaris que els acompanyen, continuen ajudant a la població necessitada. Però les dificultats són moltes explica a continuació el Responsable de la Procura Missionera Salesiana a Nova Delhi, "Bosconet", George Menamparampil:

«Ipa és un poble a 70 Km de l'institut salesià "Thecho" on tenim la base per a les nostres operacions de socors. Durant els primers 50 quilòmetres, fins a Sisneri la carretera està més o menys asfaltada, després és un camí fangós i estret.

El 4 de juny carreguem dos camions amb 930 sacs d'arròs, “dal” (un cereal similar a les llenties), oli, sal i sabó. Cada camió tenia al voltant de 5,5 tones de productes. Les operacions de càrrega es van iniciar en el matí i es van acabar al migdia, perquè tot el treball es realitza de forma manual, sense ajudes mecàniques.

Els camions van eixir des de Ipa, sota la direcció de Purna Kumar Dangol, professor en l'Institut Salesià. La idea era portar els camions fins a Sisneri però en arribar a la localitat de Pharping, a 15 quilòmetres de Sisneri els dos conductors es van negar a continuar. El nostre soci en Pharping volia que es descarregaren els camions allí, i quedar-se ell amb els materials. Però l'experiència de Purna Kumar Dangol amb aquest tipus de "socis" li va impulsar a rebutjar-ho i demanar ajuda a la policia.

Així que van descarregar els materials dels dos camions i amb quatre furgonetes i un autobús que van fer diversos viatges durant dos dies, van aconseguir arribar directament a Ipa i lliurar els aliments a la població, havent superat la possibilitat de furt dels productes.

Una distància de 70 quilòmetres, 11 tones de materials i set vehicles llogats. Una operació de dos dies. I est és un dels pobles als quals es pot arribar per carretera. Imagineu els llogarets sense accés per carreteres.»

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.