Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

Arxius adjunts
Documento

(Església Plural) El proper dimarts al vespre l'Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna acollirà lloc el lliurament de premis Església Plural en el marc de la Diada per la Pluralitat que organitza anualment aquesta entitat. Enguany els membres del jurat han reconegut la trajectòria personal de mossèn Josep M. Hortet Gausachs i el projecte d'acció social de l'associació Punt de Referència.

Josep M. Hortet és rector de les parròquies de Nostra Senyora del Port, i de Sant Bartomeu i del “Polvorí”, ambdues situades al barri de la Zona Franca. Els membres del jurat destaquen en la persona d'Hortet el continuat compromís en favor de les persones més desfavorides, l’impuls que al llarg de la seva vida ha donat a múltiples iniciatives en favor dels treballadors i de les treballadores, de la gent jove i de la defensa de les llibertats i de la dignitat de la persona. Durant anys va ser consiliari de l’ACO i de la JOBAC, a les que va donar un notable impuls.

El jurat ha valorat de l'associació Punt de Referència el seu projecte d’acompanyament i suport a joves extutelats que surten dels centres de la Generalitat en complir els 18 anys. És un projecte consolidat, que funciona des de 1997 i que té com a objectiu principal la plena integració a la societat d’aquests joves que s’han d’afrontar a una vida autònoma i adulta. El treball d’aquesta entitat es fonamenta en tres projectes: la mentoria, o acompanyament d’un adult voluntari que l’acompanya en el procés d’emancipació; els programes d’habitatge, que posa al seu abast un pis supervisat per un educador/a; programes de seguiment educatius, que tenen per finalitat la formació i la recerca de feina. L’associació Punt de Referència està formada per un equip de professionals i diverses persones voluntàries.

En l'anterior edició, Església Plural va premiar Josep Dalmau, la Fundació Quatre Vents i Verdallar.

Abans de l'acte de lliurament dels premis, Dolors Bramon i Àngel Colom, dos bons coneixedors de l'islam, el diàleg interreligiós i els processos d'integració, tractaran el tema 'L'Islam i les altres religions. La convivència un repte global'. Amb les seves intervencions respondran qüestions com ara si la religió musulmana pot conviure amb altres religions, si l'islam està en guerra i contra qui, quina és l'evolució previsible de l'islam o si és realista pensar en una integració social i nacional de les persones que professen aquesta religió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.