Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) En una entrevista a Ràdio Estel el president Artur Mas ha assegurat que creu "que l’església hauria d’estar, i crec que hi està, a favor del dret a decidir del poble de Catalunya". A partir d'aquest principi, entèn que després "dins de l’església catalana cadascú individualment ha de tenir la seva pròpia opinió de si aquest futur és que Catalunya tingui el seu Estat, que sigui un Estat lligat amb Espanya o independent, o que sigui simplement com és en aquest moment".

Mas argumenta aquesta opinió en el fet que "la majoria del poble de Catalunya molt majoritàriament vol decidir el futur del país" i que el "80% de gent, encara que no tots vulguin la independència, entenen que Catalunya com a subjecte polític, com a nació que és des de fa molts segles, ha de poder decidir el seu futur com qualsevol altre nació".

En l'entrevista d'aquest dimecres Mas també s'ha pronunciat sobre la irrupció en la campanya municipal de les religioses Teresa Forcades i Lucía Caram. Sobre la benedictina Forcades ha assegurat que si vol presentar-se en una llista hi té tot el dret, però que "això no té res a veure amb ser monja o no" i que "la gent ja jutjarà, no tant si és monja o no és monja, sinó si les seves idees poden fer prosperar el país o no, si són idees contrastades amb un mínim de realisme o no". També ha dit que si Forcades espera a fer el pas a que hi hagi la convocatòria electoral del 27 de setembre, "ja no és jugar-se-la tant; és ser molt, molt, molt cauta" i que "si una persona decideix posar-s’hi és perquè hi deu creure-hi i no pas per si jo convoco unes eleccions o no les convoco".

Sobre les pressions del Govern espanyol que ha denunciat la dominica Lucia Caram, Mas ha afirmat que "no em sorprendria, perquè Lucia Caram té els posicionaments que té, els diu amb tota claredat, és molt valenta, i té un gran coratge, i alhora no és una persona que ho desmunta tot per desmuntar-ho". Ha afegit que el seu posicionament a favor "del dret a decidir del poble català, ser una persona que té una gran repercussió mediàtica i ser apreciada per molta gent, això segurament molesta". El president Artur Mas creu per això "algú deu moure en algun estament a Madrid per intentar posar el dit a l’ull de Sor Lucia Caram," però que no pot afirmar que sigui el Govern espanyol "perquè no en tinc coneixement".

Aquest dimecres Lucia Caram ha participat en un acte de campanya amb l'alcalde Xavier Trias i el president Artur Mas a Barcelona. Tot i el suport a la tasca a les polítiques socials de la Generalitat i de l'Ajuntament, Caram no ha demanat el vot directament: "El que és un pecat és queixar-se i no anar a votar, i que cadascú ho faci segons la seva opció". La setmana passada Teresa Forcades va donar el seu suport a la candidatura d'Ada Colau en un acte a Barcelona com a promotora de Procés Constituent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.