Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CPL) El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL) ha decidit atorgar el seu primer Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica a l’Abadia de Montserrat. Aquest Memorial, instituït per l’Assemblea del Centre el passat mes de setembre, té com a objectiu mantenir viva la memòria del bisbe Tena com a pedagog de la litúrgia, donar relleu a tot allò que ajuda a viure la litúrgia de l’Església en el món actual, i recordar de manera constant la importància de la pastoral litúrgica en la vida cristiana. Un cop l’any, el Memorial distingirà una persona, grup de persones, entitat, activitat, obra o publicació, que hagi estat o sigui significativa en la tasca de la pastoral litúrgica, en la línia oberta pel Concili Vaticà II.

El Consell del Centre ha decidit, en aquest primer any, atorgar aquest Memorial a l’Abadia de Montserrat per tota la tasca que des de sempre ha realitzat i continua ara realitzant tant a nivell celebratiu, com de reflexió i estudi, com de divulgació de la Litúrgia i de la Pastoral Litúrgica. I coincidint, a més, amb el centenari de la celebració del Primer Congrés Litúrgic de Montserrat, que tingué lloc l’any 1915.

L’acte de proclamació i lliurament tindrà lloc en el monestir de Montserrat el dia del primer aniversari de la mort del bisbe Tena, el dimarts 10 de febrer de 2015, festa, a més, de Santa Escolàstica, germana de Sant Benet, i consistirà en la participació en la missa conventual d’aquest dia, i en un acte posterior en una de les sales del monestir.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.