Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Jesuïtes) El Servei Jesuïta als Refugiats (JRS), organització de la Companyia de Jesús que treballa servint i acompanyant desplaçats i refugiats arreu del món, és present al camp de refugiats de Maban, al Sudan del Sud, on porta a terme diversos programes centrats, especialment, en l'educació i l'atenció a les persones més vulnerables.
En els darrers mesos, més de 150 educadors han completat el curs de formació del JRS. També s'han ofert activitats d'esport per a joves, una intevenció que té un gran impacte en la comunitat de refugiats, pel què implica de lleure, convivència, hàbits de salut i resolució dels conflictes que es presenten. D'altra banda, l'equip del JRS visita les persones i famílies que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat com vídues, orfes o persones que pateixen algun tipus de discapacitat.
Aquesta organització es caracteritza precisament per la seva opció per acompanyar aquelles persones que es troben en una situació més fràgil, i també per prioritzar l'educació dels infants i joves, així com la formació de mestres, com a eina fonamental que ha d'ajudar als refugiats refer les seves vides.
La situació d'inseguretat i inestabilitat no facilita aquesta tasca i, en alguns moments, ha obligat fins i tot a aturar els programes i evacuar els treballadors humanitaris. El conflicte a la zona ha desplaçat prop de 2 milions de persones i n'hi ha més de 4 milions que necessiten ajuda humanitària. La població ha hagut de patir, a més, fortes pluges i inundacions que han empitjorat la situació i han dificultat l'arribada d'aliments.
Amb tot, el JRS segueix treballant per oferir programes de suport i acompanyament per als refugiats i, entre els reptes per a l'any 2015, a més de seguir amb les tasques que ja s'estan fent, hi ha la creació d'una escola bressol, cursos d'anglès per a adults i suport a sis escoles primàries i una d'educació secundària, entre d'altres.
Per col·laborar per tal de fer possible aquests programes, podeu fer un donatiu on-line a través del web del JRS on trobareu el link per donar suport als projectes de Sudan del Sud. També podeu visitar aquest enllaç amb més informació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.