Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR/MEGC) Aquest diumenge a la tarda des de la Plaça Ramon Folch de Bellpuig una petita flama ha escampat simbòlicament pau i esperança a altres llocs de Catalunya. La Llum de la Pau és molt més que un fanalet que escoltes i guies porten des de la cova de Betlem. Amb el lema 'Créixer en pau' volen "reivindicar que tots els infants del món puguin créixer en entorns lliures de conflictes i amb serenor", tal com ho exigeix també la Convenció dels Drets dels Infants, aprovada fa vint-i-cinc anys.

La iniciativa, tradicional d'aquestes dates, es considera "una bona oportunitat per treballar l'espiritualitat al cau, i una manera d'escampar l'esperit escolta i guia als nostres pobles i barris". La flama representa l'esperança i la fe de milers de persones que posen el seu granet de sorra per millorar el món.

Es tracta, per tant, d'un dels moments més especials de cada curs per a Minyons, una celebració carregada d’alegria, però també de reflexió per aconseguir la pau. Tant és així que l'entitat ha creat materials pedagògics específics, per franjes d'edats, útils per treballar aquest valor universal.

Si teniu curiositat per conèixer l'origen i el funcionament d'aquesta tradició, us recomanem aquest vídeo:

[Fotografies: Anna Jorquera i MEGC]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.