Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) L'Ateneu de la Fundació d'Esplais de Santa Maria de Núria (FEMN) oferirà el proper 4 de gener una nova trobada adreçada a monitors, directors, animadors de la fe, consiliaris i persones compromeses en l'educació en el lleure a la diòcesi d'Urgell. L'última edició va aplegar una dotzena de participants a Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la Noguera, sota el lema 'A la recerca del teu tresor'.

La tercera edició de l'Ateneu, de diumenge 30, va ser una proposta de trobada, vivència i descoberta combinant territori, cultura i espiritualitat. Després de la benvinguda als participants, van fer un tast de geocerca, una activitat lúdica molt popular, basada en buscar uns "tresors" amagats per altres persones participants en la comunitat global del geocaching, utilitzant telèfons intel·ligents o receptors GPS. Malauradament, la pluja no va permetre fer la passejada prevista per l'entorn del monestir.

En la segona part de la trobada, agafant com a invitació les paraules de Sant Mateu "perquè on tens el tresor, hi tindràs el cor", van realitzar un exercici de silenci i interiorització, per cercar allò realment valuós que hi ha dins nostre, que ens defineix i que fa que donem bons fruits de servei i opció pels altres.

Aquest moment celebratiu es va tancar amb el gest de plantar un bulb en un test, que cadascú es va endur cap a casa, amb la voluntat de veure'n el procés de creixement i com a recordatori de la importància de trobar espais de retrobada, amb un mateix, en el dia a dia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.