Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) "Em sento cofoi". Amb aquestes paraules de satisfacció i agraïment a la Corporació Municipal mossèn Josep Gil començava el seu parlament després de rebre el distintiu de Fill Adoptiu de la ciutat de Tarragona. L'acte es va celebrar dimarts al saló de plens de l'ajuntament.

Mossèn Josep Gil i Ribas va expressar el seu vincle amb la ciutat tot recordant les vegades que havia estat a Tarragona des del gener de 1940, quan amb tan sols onze anys va arribar des de la seva ciutat natal, Reus, al Seminari Pontifici de Tarragona. La segona va ser al setembre de 1951, des de Roma, recentment ordenat prevere, i, la tercera, al gener de 1959 quan va treure les oposicions a organista de la Catedral.

Des d’aleshores les tasques pastorals i docents que ha exercit han estat nombroses. "Vaig ser rector de la Parròquia de Sant Pau de Tarragona durant onze anys on tinc un record especial del club de joves, va ser una autèntica aventura en aquella època. Els joves trobaven en aquell espai una companyia alliberadora que en d’altres llocs els mancava", va destacar. També va remarcar les Setmanes de Joventut, les sortides amb els joves de la JARC i les xerrades i trobades a nivell diocesà i català.

Com a professor invitat també ha impartit diverses xerrades on assegura "haver fet rodar el nom de Tarragona per mig món."

L'arquebisbe Jaume Pujol va felicitar a l’Ajuntament per haver honorat a mossèn Gil amb aquest títol. "Els tarragonins li deuen molt tant en la vessant de professor de religió com en la de pastor", hi va afegir.

Llicenciat en Teologia, l’any 1951, per la Universitat Gregoriana de Roma, on va ser ordenat prevere, i Doctor per la Facultat de Teologia de Münster, l’any 1982, Josep Gil ha destacat en el camp de la docència. També va estudiar al Pontifici Institut de Música Sacra. Ha publicat nombrosos articles i llibres entre els quals hi ha L’esperança que no mor que va merèixer el Premi Joan Maragall, l’any 1999, o la seva darrera obra, de deu volums, La Història del pensament cristià. Actualment és capellà adscrit a la Parròquia de Sant Joan Baptista del Catllar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.