Salta al contenuto principale
By Anna-Bel Carbonell Rios .
In Sini

"Tots quedaren plens de l'Esperit Sant i començaren a expressar-se en diversos llenguatges, tal com l'Esperit els concedia de parlar".

Pentecosta un dia per entendre'ns ha estat el missatge que, en l'homilia del d'avui al Casal Borja, ens han volgut transmetre. Una idea potser no tan clara d'entrada, ja que la lectura ens diu que els deixebles -que es trobaven tots junts en un mateix lloc- començaren a parlar en diversos llenguatges... però a diferència de la història de la Torre de Babel on es generà confusió i dispersió... el dia de Pentecosta el do de llengües -entès molt més enllà de l'idioma en què hom s'expressi- enforteix la llibertat dels Fills de Déu i ens envia a comunicar l'Amor que es professen el Pare i el Fill.

L'Esperit Sant omple els cors de força, fa emmudir les pors i ens empeny a iniciar el camí de l'evangelització conduint-nos en la missió. L'Esperit Sant ens guia, ens manté amb esperit jove, i fa que romanguem dòcils a la intervenció de Déu Pare en les nostres vides.

Pentecosta, un dia per entendre'ns, per perdonar-nos, per consolidar la relació amb els altres, per omplir-nos de l'Amor amb majúscules i proclamar-lo, essent-ne testimonis.

Una mirada, un gest, un silenci sincers i plens de sentiment i proximitat comuniquen molt més que una munió de paraules que miren d'omplir inútilment una conversa buida de sentit. Les paraules cal dir-les i acollir-les quan neixen de la profunditat del nostre ésser, de la contemplació activa del món per a renovar el nostre compromís a viure-hi plenament i millorar-lo.

Saviesa, enteniment, fortalesa, pietat... són alguns dels dons de l'Esperit que com a fars il·luminen el camí dels qui des de la senzillesa desitgem persistir en la nostra fe i, des del viure diari, transmetre-la als altres.

Temàtica
Territori
Gruppi

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.