Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

En els processos històrics que estem vivint no només hem de demanar responsabilitat i seny en els polítics, sinó també especialment en el tractament de les notícies que elaboren els grans mitjans de comunicació de masses; televisius, ràdio, escrits. Perquè segons quina expressió utilitzin per definir un procés, segons quin tipus de jerarquia dongui a una determinada notícia i quin tipus d'adjectivació utilitzin, poden verdaderament activar processos de resentiment, de confrontació entre els ciutadans.

Això vol dir que és extraordinàriament important que aquells que tenen poder en els mitjans de comunicació no es deixin únicament portar per al desig d'audiència, de sensacionalisme, de eco-mediàtic a qualsevol preu, sinó que mirin amb justesa quines són les realitats que estan descrivint i trobin aquells titulars i adjectius apropiats per la realitat que estem vivint.

Aquesta utilització incontinent, i a vegades indiscriminada, de imatges i paraules només fa possible que s'incendii més el marc i augmenti més la crispació i l'escalfament entre els ciutadans.