Salta al contenuto principale
“El qui havia rebut cinc talents els va fer treballar i va guanyar-ne cinc més”. (Mt 25,16)
“… Estem en temps d’acció, temps en què hem de fer fructificar els dons de Déu, no per nosaltres mateixos sinó per Ell, per l’Església, pels altres…” (Papa Francesc)
El passat dimarts vam tenir una trobada entre els membres del despatx T113 i la Montse Roset, creadora de l’empresa “5talents”. Uns i altres compartim una mateixa vocació de servei professional a l’Església des de diferents àmbits que poden resultar complementaris. Des de 5talents s’ofereix la gestió pastoral d’espais disponibles i infrautilitzats de l’església (rectories, temples, convents, etc) de forma pastoralment rendible i també econòmicament viable. Des de T113 oferim l’estimació patrimonial i els costos de béns immobles, així com el disseny i el seguiment del projecte arquitectònic de principi a fi, incloent també aspectes com l’eficiència energètica.
(A la fotografia: Giuseppe Giacalone, Maria del Mar Viladot, Eloi Aran i Montse Roset al despatx)
Uns i altres tenim la nostra trajectòria i no comencem de zero, així que la posada en comú de les nostres experiències ha estat molt interessant perquè ens adonem d’algunes característiques que es van repetint. Per exemple, a vegades ens trobem que costa molt vèncer les inèrcies de les comunitats o de les persones responsables i, sortosament, d’altres vegades ens trobem amb clients que tenen molta empenta. En qualsevol cas, constatem que hi ha infinitat de coses per fer i projectes per tirar endavant que donarien un nou impuls evangelitzador a l’Església si aquesta no malmet el seu patrimoni o el deixa en mans de gestors que no tenen present la dimensió pastoral (ja sigui explícitament catequètica o de tarannà social) que pot oferir un determinat espai.

A continuació teniu l’entrevista que van fer els MCS del Bisbat de Lleida a la Montse Roset, que col·labora també en el projecte d’habitatges socials a l’antic seminari (podeu seguir aquest projecte al seu propi blog).

Entrevista a Montserrat Roset, directora de 5talents from MCS.Bisbat de Lleida on Vimeo.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.