Salta al contenuto principale

Barreja d'alegria i nerviosisme. Això és el que van sentir aquest cap de setmana els 141 Auxiliars de Conversa que, procedents d’Anglaterra, Irlanda, Canadà, els Estats Units i, fins i tot Sudàfrica, van aterrar a Catalunya el passat divendres de la mà de la FECC i Home to Home. Tal com estava previst, l’arribada de tots ells es va produir sense incidències, així com el trasllat a la residència Martí Codolar.

El dissabte al matí van tenir lloc les sessions de formació, a càrrec de Júlia Verdaguer i Juanjo Fernández, sobre el sistema educatiu català i les escoles cristianes. Carmen Santiago -professora de l'escola Padre Damián-Sagrados Corazones- va explicar com ser un bon Auxiliar a les escoles i Sònia Jalle –professora d’anglès del Jesús Maria de Sant Andreu de Barcelona- va abordar com ser el millor hoste possible a casa de les famílies acollidores.

Per gentilesa de Cambridge University Press i Richmond, els Auxiliars van ser obsequiats amb diccionaris català-anglès, els quals els faran un bon servei, ja que tots els nois i noies seguiran cursos de català o castellà (podran triar diverses opcions, simultànies o successives, amb més o menys tutorització) organitzats per l’Institut Ramon Llull o l’Instituto Cervantes.

La jornada de presentació va concloure amb la presència de les famílies i l’inici del que esperem que sigui una gran amistat entre els Auxiliars i les cases que els acullen. Tot plegat, una bona arrencada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.