Salta al contenuto principale

Des dels temps de la paràbola del bon samarità, l'Església ha estat molt dedicada a l'atenció sanitària. La cura de l'ànima també passa per la cura del cos. Això s'ha anat concretant al llarg dels segles en una presència destacada i pionera en l'àmbit hospitalari amb un esperit clarament benèfic. Religiosos, diòcesi i fins i tot parròquies han promogut també la creació d'hospitals. Però a Catalunya, com en la majoria del món occidental, l'extensió de la cobertura sanitària universal i l'alta especialització del món sanitari obliguen a reinventar-se.

És el tema monogràfic del darrer número de Vida Nueva Catalunya d'aquest mes de Juliol. Inclou un extens reportatge sobre el cas de l'Hospital de Sant Pau i els problemes derivats de l'acord signat amb la Generalitat de Catalunya en 1990. Un relat inèdit del canonge Joan E. Jarque, ex patró de l'Hospital, ofereix una perspectiva més sobre la implicació de l'Església a Sant Pau.

El número l'obre una entrevista amb Pascual Piles, provincial de Sant Joan de Déu de la província d'Aragó-Sant Rafael, que aborda la presència hospitalària de la seva Ordre i la potenciació de l'obra social i benèfica, l'atenció a la salut mental en presons o la participació en projectes de formació i investigació: "No tenim per què tenir només uns serveis organitzats per l'Estat. Una iniciativa privada amb uns criteris concrets com els que tenim a Sant Joan de Déu enriqueix el sistema públic ".

El suplement es completa amb un article d'opinió de Sebastià Aupí i Escarrà, coordinador del servei d'Assistència Catòlica Hospitalària de l'Hospital Dr Trueta de Girona.

Tots els subscriptors de Vida Nueva poden, a través de les seves claus personals, descarregar-se en PDF tots els suplements publicats. Els subscriptors de Catalunya l'han rebut aquesta setmana en paper juntament amb el setmanari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.