Salta al contenuto principale

Coincidint amb el mes de la celebració del patró dels periodistes, 'Vida Nueva Catalunya' dedica el número de gener a la comunicació institucional de l'Església en l'àmbit digital.

"Volem arribar més a la gent i volem escoltar més a la gent", deia Lluís Martínez Sistach, un dels vuit cardenals a Twitter que hi ha al món, justificant la seva presència a les xarxes socials. Però reconeixia la dificultat per seguir el ritme i la immediatesa. Parlar i dialogar a la xarxa encara costa en els àmbits eclesials.

De tota manera, la voluntat de fer-se sentir entre el soroll del món digital està donant fruits. El constata la panoràmica de la presència de la comunicació de les entitats eclesials de Catalunya que es presenten en el número de gener del suplement “Vida Nueva Catalunya”.

Ho explica un reportatge amb exemples de diverses iniciatives, com la del Full Dominical de l'arquebisbat de Barcelona. "La informació passa per l'àmbit digital. No hi ha res que s'entengui si no és en l'àmbit digital ", respon, per la seva banda, Cristina Orduña, delegada de Mitjans del bisbat d'Urgell. Les iniciatives diocesanes se sumen a les posades en marxa per nombroses congregacions religioses: salesians, jesuïtes, escolapis, claretians, La Salle, caputxins, etc., Així com altres institucions de gran arrelament a Catalunya.

El número es completa amb una entrevista a Ramon Ollé, delegat de Mitjans de Comunicació Social de l'Arquebisbat de Barcelona, i un article d'opinió de Miriam Díez Bosch, directora de l'Observatori de Comunicació, Religió i Cultura de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

D’altra banda, aquest mes també acaba d’aparèixer un nou llibre del director de Vida Nueva, Juan Rubio, sobre la presència pastoral en el món digital. Evangelizar en el planeta digital, planteja com el missatge de Jesús té sentit en un nou àmbit en el que segueixen plantejant-se els grans interrogants sobre la persona humana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.