Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Continuen les reaccions al programa televisiu "El convidat" dedicat a Teresa Forcades. El crític televisiu Ferran Monegal en va fer aquest apunt a El Periódico:

"L'atzar televisiu també ens ha proporcionat aquesta setmana el virtuós viatge d'Albert Om al convent del Monestir de Sant Benet. O sigui, El convidat (TV-3) amb la cèlebre monja Teresa Forcades. Aquest no ha estat un exercici com els que li hem vist habitualment. Els moments d'intimitat del periodista amb la benedictina han estat escassos. Ni una sola sessió en la quietud de la cel·la de la Teresa, asseguts tots dos, xerrant llargament i profundament. Home, no pretenc pas que fos igual que amb Quim Monzó, que van acabar una nit apalancats al sofà, engolint-se una ampolla de whisky mà a mà, fins a les tantes de la matinada. Però aquest viatge d'Albert Om al virtuós món de la Teresa, tot i haver aconseguit delicats repunts d'interès, ha resultat més aviat un reportatge sobre el monestir i les seves monges. Vist des d'aquest prisma, a casa ens ha agradat enormement la mare Regina, la creadora, entre d'altres coses, de la pàgina web del convent. ¡Ah! Quina criatura més simpàtica, ¡i més perspicaç! Om li va preguntar, amb segones intencions, com havien paït la popularitat i l'imparable èxit de la Teresa. Va contestar: «Ella ens ha ajudat molt. Ha fet molt bé al monestir. Ens ha obert horitzons intel·lectuals. Ha obert mentalitats». ¡Ah! Intel·ligent postura la d'aquestes monges. Lluny de tancar-se per temor, abracen i respecten la llibertat mental de la Teresa."

Alhora, el bloc Filosofia i pensaments errants, hi dedica una entrada, "letargia", que us convidem a seguir des de l'enllaç.