Salta al contenuto principale

Aquest és un article sobre el personatge històric Pere Roger, aparegut al Diari de Girona, en el qual l'exconseller Joaquim Nadal, en la seva faceta d'historiador, comenta el llibre de Francesca Vila i Alsina El bisbe de Girona Pere Roger (segle X-1051). Mil·lenari de l’inici del seu episcopat (1010-2010), publicat a Girona per l’Institut d’Estudis Gironins (2010).

Diu que la seva actualitat és important "com a mínim per dos motius. El primer, per la seva condició de germà petit de la comtessa Ermessenda de Carcassona, personatge de primer nivell del segle XI gironí i català i actualitat recent per la minisèrie de televisió que se li ha dedicat. Però molt especialment perquè (...) [recentment] es va fer a la Catedral l’acte de consagració, per quarta vegada, de l’ara romànica d’alabastre que el bisbe Pere va fer construir amb el conjunt dels treballs de construcció de la catedral romànica".

http://joaquimnadal.cat/2011/04/08/pere-roger/

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.