Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Us enllacem avui el text del Pregó de Setmana Santa que llegí ahir, Diumenge de Rams, Jordi López Camps, president Comissió Executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat i exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat, a l'Ajuntament de Tarragona amb motiu de l'inici dels actes de la Setmana Santa a aquella ciutat, convidat per l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona.

López convida a viure la fe, "avui, més que mai", enmig de la plaça pública. "És allí on cal explicar de forma entenedora el sentit que té la Setmana Santa pels cristians", diu". "Un cop abandonades les seguretats proporcionades per una fe emparada per una societat cristianitzada des de les institucions públiques, ara ens toca viure la fe amb molta més intempèrie. La fe es purifica i esdevé senzilla. És una fe construïda també sobre devocions, creences populars, sentiments i emocions. La nuesa de la fe. Vet aquí el repte", rebla.

El pregoner, que destaca el valor catequètic de les imatges i el valor evangèlic de l'associacionisme, proposa a les entitats i confraries de Setmana Santa que apostin per la integració i la convivència. Podeu llegir el text sencer clicant a l'enllaç. (Foto: Tarracofrade).

Vegeu també el mapa de la Setmana Santa als carrers de Catalunya.