Salta al contenuto principale

En aquest article d'Elyssa East, publicat a The New York Times el passat 24 de novembre, l'autora ens dóna a conèixer l'origen de la festa religiosa més important i genuïna dels Estats Units d'Amèrica, a la que coneixem per les pel·lícules però que té una nul·la presència a la cultura cristiana europea. La festa, iniciada el 1691 pels puritans americans pioners en la configuració cultural i política dels Estats Units, al segle seguent, basa el seu origen en els rituals d'agraïment per les collites i atorguen el sentit d'apaivagar l'ira d'un Déu enfadat per "la fam d'uns quants", com diu East, tot combinant-la amb el dejuni.

East, que ha publicat recentment el llibre Death and Enchantment in a New England Ghost Town, no se n'està de comparar-ho amb els temps actuals d'hiperconsum, tant estès als Estats Units: "una nació de consum excessiu", admet, on s'hi reflecteix aquesta Festa d'Acció de Gràcies. "Però els colons de Nova Anglaterra mai no van tenir la intenció que l'Acció de Gràcies fos un dia de la gola", diu, "el que més importava no era la festa en si, sinó el reunir en agraïment i elogi per els regals dels més humils de la vida".

Podeu llegir l'article sencer, en anglès, aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.