Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Després del fort cop que ha rebut la Cienciologia a França, les diferents capceleres franceses s'en fan ressò. En general, es pot trobar una exposició molt neutral dels fets. El diari Libération, però, es mostra contundent amb la Cienciologia.

A continuació, trobareu una mostra dels fragments de notícies que s'han publicat aquesta setmana en els principals rotatius francesos.

 

 

La Cienciologia condemnada a França per frau. Le Figaro.

"Les dues principals branques del moviment francès de Ron Hubbard han estat multades i els seus dirigents a la presó. Però la Cienciologia continuarà les seves activitats a França. Per tant, han hagut de pagar una forta multa, però no se’ls ha penat amb la prohibició de l'activitat.

"Dimarts 27 el Tribunal de París ha condemnat la Cienciologia francesa a pagar un total de 630.000 euros pel frau organitzat, però ha permès que l'exercici continui en el si de l'organització a França. Considerat com "director de facto" de la Cienciologia francesa, Alain Rosenberg, per la seva banda, ha estat condemnat a dos anys de pena suspesa i 30.000 euros de multa."

 

La Cienciologia, un grup d’estafadors. Libération.

"Com s'esperava, el tribunal de París ha condemnat els dignataris cienciòlegs per frau. Aquest no és el primer ni l'últim, els jutges gaudien quan recordaven les instruccions de Ronald Hubbard, fundador de la secta, en una cartilla a les seves tropes: 'A: Guanyi diners [...]. K: fer més diners [...]. L: Aconsegueix que altres produeixen més diners .'

"La novetat és la condemna per frau en 'Banda organitzada': ja no es tracta de denunciar els abusos aquí i allà, però si de denunciar un sistema de captació planificada en els alts càrrecs per gaudir del malestar dels voltants."
 

L’Església de la cienciologia escapa a la prohibició de les seves activitats. Le Monde.

"L’Església de la Cienciologia i els seus funcionaris francesos no han acabat amb la llei. Dimarts, 27 d'octubre, la Cort Penal de París va apel·lar la sentència i va condemnar de manera conjunta la Cienciologia de 'frau organitzat' i 'pràctica no autoritzada de la farmàcia'.

"En virtut d'aquest error i amb subjecció a la decisió del procediment d'apel·lació se celebrarà d’aquí a dotze mesos. L'Església de la Cienciologia pot continuar les seves activitats. No s'ha dissolt, la llei no permet. I està més enllà de la pena més alta: la prohibició de les seves activitats.

Al mateix temps que condemna l'associació espiritual de l'Església de la Cienciologia, també es condemna la Société Scientologie espace librairie (SEL) a multes, respectivament, 400 000 i 200 000. El tribunal va dictar penes de presó contra quatre funcionaris dels francesos Església fundada als Estats Units el 1954 per l'autor de ciència ficció Ronald Hubbart.