Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La perspectiva correcta per a entrar en l'escena catastròfica, descrita per l'Evangeli és molt senzilla: mirem a fons alguna família pròxima. Alguna en trobarem que està passant una gran tribulació, per exemple una malaltia greu i insospitada. És com si el món trontollés i les persones fóssim sacsejades per l'angoixa i el defalliment (veure Lc 21, 26-26).

Joseph Haydn composà una "Missa in angustiis"  i una altra "En temps de guerra". Ell sabia que, després de l'angúnia ve el respir de vida. Per això les dues Misses són vibrants i plenes d'aquella esperança i alegria que avui ens manca.

Als cristians ens falten les paraules que podrien consolar l'ansietat dels amics. Jesús, en canvi,  no dissimula gens el fet que la vida és sovint una travessa per les grans tribulacions, però ens mostra un motiu d'esperança que no manca mai: "Llavors veuran el Fill de l'home venint...". És l'Advent. No només després de la tribulació, sinó en la tribuació, ve Jesús. Ens fa passar la maroma de la tribulació i ens atreu per tal que arribem esperançats a la vida en Déu!

Així la vida és un joc de lluita i d'esperança, però un joc molt especial. És lluita, i fem tot el que podem o una mica més, però l'alè de l'Amor diví ens empeny endavant i ens dóna esperança de passar a través dels entrebancs i d'arribar a port. No vull perdre-la mai, la confiança en Déu.

Tot és com la tempesta del llac de Galilea. Crist sembla que dormi. Nosaltres sentim la soledat, però el mateix Jesús ens diu: "No tingueu por". El que equival a dir: "Tingueu fe". És a dir: confieu i no deixeu de confiar, perquè el qui perseveri fins a la fi se salvarà: "Amb la vostra perseverança salvareu la vida" diu Lluc 21, 19.

El cristià creu, confia (que Crist advé amb immens amor), i actua de debò en bé dels altres: té un concepte realista de la vida: no és simplement passar-s'ho bé separat del sofriment dels que són germans meus i de Jesús.  "Vetlleu, doncs, i pregueu en tot moment, perquè us pogueu escapar de tot això que ha de succeir i us pugueu presentar sense temor davant del Fill de l'home". Jesús, vindrà també en l' Advent del 2009.