Salta al contenuto principale
By Francesc Riu i Rovira de Villar .

Els primers dies de novembre de 2012 la ciutat de Barcelona és testimoni d’un fet inusual: la ‘visita’ de la relíquia d’un sant de l’Església Catòlica que l’any 1886 la va visitar personalment. Aleshores Don Bosco ja tenia fama de sant, i la seva visita va suscitar l’interès de milers de barcelonins, que acudiren a la vila de Sarrià per veure’l de prop, escoltar la seva veu i ser testimonis d’algun dels miracles que Déu realitzava a través d’ell.

Eren anys difícils per raons molt diverses, i gent benestant i de sòlides conviccions cristianes havia aconseguit que l’any 1884 Don Bosco enviés a Barcelona un petit grup de salesians amb l’objectiu de fundar-hi uns ‘tallers’ que donessin formació als nois que, pels carrers de la ciutat, cercaven feina sense cap mena de preparació per a realitzar-la. Sovint aquests nois eren objecte d’abusos, com succeïa arreu. Dos anys més tard, el mateix Don Bosco va venir a Barcelona amb el propòsit de consolidar la seva obra i preparar el terreny per a ulteriors fundacions a Espanya i altres països. Ara, el carisma de Don Bosco és present a 135 països d’arreu del món, i la Família Salesiana es prepara per a celebrar el bicentenari del naixement del seu Fundador, que va tenir lloc l’any 1815.

En el context de la preparació d’aquesta efemèride, el Rector Major dels salesians ha considerat oportú que una relíquia significativa de Don Bosco ‒un fragment del seu braç dret‒ ‘visiti’ totes les presències salesianes del món, amb una única finalitat: desvetllar l’interès dels membres de la Família Salesiana per conèixer Don Bosco més a fons i afermar així la fidelitat al seu carisma, un carisma que ha motivat que l’any 1980 el papa Joan Pau II el proclamés Pare, Mestre i Amic dels joves.

No ens ha de sorprendre que ara la ‘visita’ d’una relíquia de Don Bosco desperti l’interès de molta gent, molta més que la que era previsible. D’alguna manera, Don Bosco segueix present en la vida de les persones que hem tingut l’oportunitat de beneficiar-nos del seu amor incondicional pels joves, que sempre han estat la seva opció preferent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.