Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Tot un goig poder escoltar i parlar amb Pagola després de tant llegir-lo. Li dic que el seu llibre Jesús, una aproximació històrica m’ha marcat un abans i un després. De fet, és un goig escoltar ben explicat o llegir allò que tu penses i mai sabries argumentar ni verbalitzar tan bé... comentem amb un dels bons amics que m’acompanyen. De la conferència de Pagola a Arenys de Mar, “La alternativa de Jesús”, me n’emporto molts missatges gravats al cor i a la ment, i em proposo fer-ne un resum. Però sóc conscient que tot resum quedaria petit, ja què tot el que ha explicat és contingut, no hi ha mots sobrers. Així que decideixo compartir algunes cites que he anat anotant, certament profètiques i esperançadores (encara que a alguns no agradi), i moltes que ja li hem llegit però que cal no oblidar; frases que si es volen contextualitzar, només cal repassar el llibre que esmento.

 Jesús no va fundar una religió, va impulsar una nova forma d’entendre Déu, amb una força humanitzadora que fins a Jesús no havia existit.

 Està desapareixent una forma de cristianisme que en vint segles ha fracassat. Som al llindar d’una nova etapa.

 Jesús és el poeta de la compassió, té la compassió com a principi per actuar. La compassió és l’única forma de l’ésser humà d’estar en sintonia amb Jesús.

 Només la compassió farà l’Església més humana i més creïble.

 Com seria el món si seguíssim el que Jesús ens ha ensenyat? I com seria l’Església?

 Què és el Regne de Déu? Un projecte humà que porta a humanitzar la vida.

 Som uns ignorants que cerquem.

 Jesús dóna a les víctimes dignitat. 

 El problema de Déu som nosaltres, incapaços de ser fraterns. 

 Jesús és un gran indignat. Els seus crits subversius són les Benaurances.

 Cada dia moren al món milions de persones. I els culpables són principalment els països, que com diu la Constitució Europea, tenen arrels cristianes. Què importa tenir arrels cristianes si no tenim fruits cristians?

 Jesús guareix contagiant la seva fe, la seva pau, la seva confiança.

 El més gran pecat contra Jesús és fomentar la por religiosa. Quan us veieu jutjats per la religió, sentiu-vos perdonats per Déu.

 L’Església necessita urgentment tornar a Jesús.

 Per construir el Regne de Déu hem d’humanitzar el nostre entorn, allà on arribem. I ser compromesos amb les causes justes. 

Maria-Josep Hernàndez