Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquesta setmana Barcelona acull la VIII Mostra de Cinema Espiritual de Barcelona. Des de l’any 2004, aquesta Mostra ha aconseguit que Barcelona es converteixi en la capital internacional del cinema espiritual amb la presentació de les pel·lícules més rellevants, cada any, d’aquest àmbit.  Així, recordem, films con “El gran silencio”,“Therèse”, “Des hommes et de Dieu”, “También la lluvia”, com “Cartas a Dios” han captat l’atenció del gran públic amb audiències molt significatives.
 
Aquesta vegada molt probablement el gran film estel·lar és “El árbol de la vida” (2011) de Terrence Malick. Ahir mateix, Claudia de Giovanni, directora de la Filmoteca Vaticana, va presentar el film als cinemes Alexandre, ple a vesar. Un film excepcional.
Darrera d’aquesta Mostra es troba la associació SIGNIS i la feina magnífica de Mossèn Peio Sánchez que, amb pocs mitjans, però amb un gran coneixement i molta determinació ha impulsat aquest esdeveniment major de la nostra diòcesi.
Un repàs als films de les darrers mostres demostren el vigor i la força que està agafant la dimensió i experiència espiritual en la comunicació audiovisual i veiem com, també, el llenguatge audiovisual pot esdevenir un gran aliat en la transmissió dels continguts i missatges religiosos.

Feliçment el cinema i la televisió, el llenguatge audiovisual, que tantes vegades ha estat utilitzat per l’estultícia i ignorància col·lectiva, pot, també, com tantes vegades ha fet al llarg de la seva història, oferir-nos la possibilitat d’endinsar-nos en relats apassionants i plens de sentit. La Mostra n’és un exemple.