Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Suposo que molts cops heu sentit o utilitzat aquella frase tan tòpica que diu: “sembla un espàrrec”. No és gratuïta aquesta frase i no només per la forma esvelta i estilitzada dels espàrrecs verds, sinó també pel contingut. Diuen que els espàrrecs tenen propietats diürètiques i rejovenidores. Perfecte doncs, per plantejar una recepta que encantarà a les persones que tenen molta cura de la seva figura i a aquells que no estiguin preocupats per aquests aspectes, però vulguin fruir d’un àpat refrescant i lleuger sense massa complicació. Aquí teniu la recepta, que en aquest cas es presta molt que tireu d’imaginació i hi afegiu els ingredients que més us agradin. Ho admet quasi tot. No m’embolico més, no sigui que finalment algú m’enviï “a fregir espàrrecs”.

Ingredients: 1 manat d’espàrrecs verds; 1 paquet de salmó fumat, laminat; 4 talls en forma de roda de formatge de cabra; 1 cullerada de vinagre de Mòdena; 1 cullerada de mostassa granulada; 100 ml d’oli d’oliva; sal – pebre; 2 taronges; 50 gr. de sucre i 100 ml. d’aigua per fer l’almívar.

Elaboració:

Posar els espàrrecs nets, en una cassola ampla, coberts d’aigua amb una mica de sal. Coure’ls uns 6 minuts fins que estiguin tous, però sense passar-se perquè si no es trenquen. Escorreu-los i deixeu-los refredar.

Ratllar la pell d’una taronja en un bol, afegir-hi el suc de la taronja, el vinagre i la mostassa, remenar-ho bé, salpebrar al gust. Afegir oli fins que lligui la salsa.

Pelar els grills de l’altra taronja i escaldar-los uns 2 minuts amb aigua i sucre.

Anar embolicant 2 o 3 espàrrecs amb una làmina de salmó. Emplatar-los acompanyats de la taronja i la roda de formatge de cabra i regar-ho amb la salsa per sobre.

 Tere Jorge