Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Acció Catòlica Obrera) L’ACO dedicarà aquest curs a enfortir la fe en Jesús “com a motor que ens ha de donar força per transmetre un missatge de dignitat i d’esperança als nostres germans i germanes treballadors”.

Els membres d’Acció Catòlica Obrera, units en aquesta fe, rebutgen quedar immòbils “davant una situació de crisi que cada cop està arrelant més en la societat i un sentiment pessimista i de resignació” i volen continuar actuant per la dignitat humana en la realitat més propera.
“La fe en Jesucrist, un motor per viure i compartir”, la prioritat d’aquest curs, serà el mitjà “per poder engegar accions des de la fe i ser testimonis de la Bona Nova per als altres, especialment els pobres i els exclosos”.

Tot això s’afirma en el manifest de la 61a Jornada General de l’ACO que el moviment d’acció catòlica especialitzada en el món del treball ha celebrat aquest diumenge 12 d’octubre.
A banda del manifest també es va presentar un compendi d’aportacions sobre la dignitat de la persona realitzat pels grups de revisió de vida en el curs passat. ACO ha constatat que la dignitat de tot ésser humà “encara no és reconeguda en tots els àmbits” i que “continuarem treballant per reivindicar-la allà on estem implicats: sindicats, partits polítics, associacions de veïns, plataformes i altres entitats i moviments socials”.

Durant la jornada i en el decurs d’una taula rodona on van participar Noemí Ubach, presidenta del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona i Mireia Riera i Miquel Cubero, tots dos de l’ACO, es va abordar la nova prioritat de curs “La fe en Jesucrist, motor per a viure i compartir”.

Mireia Riera, infermera de cures pal·liatives en un PADES, va indicar que “volem saber com aquests malalts volen viure i com volen morir. Que recuperin el protagonisme” i “l’estil de vida de Jesús em fa intentar estalviar patiment als malalts terminals”. Noemí Ubach va subratllar el sentit que “les dones continuem lluitant perquè les tasques de la casa es reparteixin de forma equilibrada i equitativa” i que “un seguiment profund de Jesús a la casa significa repartir les tasques”. Per la seva banda, Miquel Cubero, sacerdot treballador i consiliari de l’ACO va confessar “cada dia vetllo perquè la fe en Jesucrist sigui motor de la meva dignitat, la meva dignificació no es construeix sense la dels altres”.

Quim Cervera s’ha acomiadat com a consiliari general i ha rebut afectuoses mostres d’agraïment per part de la militància i el Comitè Permanent de l’ACO. En el seu lloc, s’estrena aquest curs i pels propers quatre anys Josep Jiménez Montejo. El mateix Montejo i Miquel Àngel Jiménez, junt amb el bisbe Sebastià Taltavull, van concelebrar l’eucaristia de cloenda.

ACO ha presentat el nou web acocat.org que es configura com el principal element de comunicació de l’organització.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.