Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Opus Dei) Aquest diumenge s'ha celebrat la primera missa d'acció de gràcies per la beatificació d'Álvaro del Portillo, a Valdebebas, on el prelat de l'Opus Dei ha animat a les famílies a donar testimoni cristià. Tots els bisbes catalans presidiran diverses misses d'acció de gràcies les properes setmanes a la seva diòcesi.

El prelat de l'Opus Dei, Javier Echevarría, ha animat a les famílies a donar testimoni i evangelitzar durant la primera missa d'acció de gràcies per la beatificació d'Álvaro del Portillo celebrada a Madrid, que ha coincidit amb la petició d'oracions del papa Francesc per la família. "Famílies: el Senyor us estima, el Senyor està present en el vostre matrimoni, imatge de l'amor de Crist per la seva Església", ha indicat el prelat. Ha demanat a les famílies que es segueixin dedicant generosament a donar suport a altres matrimonis "en el seu camí de fidelitat" i fer-ho "en un context social moltes vegades difícil i fins i tot hostil". "Ànims!", ha afegit, perquè "la vostra tasca de testimoni i d'evangelització és necessària per el món sencer."

També durant l'àngelus d'aquest diumenge el papa Francesc ha fet referència a la beatificació: "Ahir, a Madrid, fou proclamat beat Álvaro del Portillo; que el seu testimoni cristià i sacerdotal exemplar pugui despertar en molts el desig d'adherir-se per sempre més a Jesús i a l'Evangeli". Per la cerimònia de dissabte, el papa Francesc va enviar una extensa carta que va ser llegida als assistents.

Les col·lectes de les celebracions d'aquests dos dies es destinaran a quatre projectes socials que va emprendre el nou beat. En concret, es tracta de la construcció d'un pavelló materno-infantil en el Níger Foundation Hospital de Nigèria, un programa per eradicar la malnutrició infantil a Bingerville (Costa d'Ivori), la construcció de quatre ambulatoris al Congo i beques per a formar sacerdots africans a Roma.

En les properes setmanes es celebraran desenes misses d'acció de gràcies arreu del món. La primera d'aquestes celebracions presidides pels bisbes catalans serà el proper 3 d'octubre a la Catedral de Vic. A Barcelona hi haurà una missa d'acció de gràcies el proper 24 d'octubre a Santa Maria del Mar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.