Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Laura Mor CR) Es consolida el treball en xarxa de les entitats de la Companyia de Jesús dedicades a l'acció social a Catalunya. Els directors dels diferents centres, associacions i fundacions s'han reunit aquesta setmana per perfilar com seguir compartint recursos, contactes i neguits de la tasca diària.

A principis de mes es van anunciar nous càrrecs al capdavant d'aquestes entitats i dimarts es van reunir per primera vegada a Barcelona. M. Carmen de la Fuente, directora de la Fundació La Vinya, és la nova coordinadora del sector social dels jesuïtes a Catalunya. Amb aquesta responsabilitat pren el relleu a Salvador Busquets, que des de juliol dirigeix Càritas Diocesana.

Segons de la Fuente, la feina conjunta és un actiu fonamental d'aquestes "petites entitats" que acaben d'engegar el curs: "El sector social dels jesuïtes el construïm entre tots", assegura la nova coordinadora. De totes maneres, vol posar l'accent en el fet que no s'està creant res de nou, sinó que es tracta d'aprofitar sinergies des d'un tarannà flexible.

Uns equips que, en dos casos, han renovat la direcció: Maria Nadeu substitueix Silvia Casado a la Fundació La Salut Alta de Badalona; i Xavi Casanovas lidera Cristianisme i Justícia, junt amb el jesuïta Santi Torres com a director adjunt. En la reunió que ha donat el tret de sortida al curs hi han assistit també el jesuïta Luis Muñoz per Migra Studium, Natàlia Méndez per Sant Ignasi-Arrels de Lleida i Grau Ussetti pel Centre Sant Jaume de Badalona.

L'agenda del primer trimestre

El sector ha previst una jornada dedicada a les entitats que treballen amb menors pel proper 6 de novembre, en la línia de la que ja es va realitzar l'any passat al Casal Loiola. I al gener se celebrarà una trobada conjunta per a voluntaris i col·laboradors de les diferents entitats.

Aquesta coordinadora, ideada amb la creació de la província única dels jesuïtes a Espanya, té com a principal objectiu cohesionar entitats properes ubicades a la mateixa Plataforma Apostòlica Local.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.