Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Josep Casellas-CR) L’escola Mare de Déu del Roser de Pineda de Mar celebra enguany els seus 125 anys d’existència. Va ser fundada per la congregació de les germanes Dominiques de l’Anunciata l’any 1889 i és la més antiga d’aquesta vila del Maresme. Actualment ofereix educació infantil i primària a 225 alumnes.

L’acte central per commemorar l’efemèride ha tingut lloc aquest diumenge i ha comptat amb la presència del bisbe de Girona, Francesc Pardo, i de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

El bisbe ha presidit la missa de les 11 del matí a l’església parroquial de Santa Maria. En el transcurs de l’homilia ha destacat el treball realitzat durant tots aquests anys amb les nenes, primer, i després, amb els nens i les nenes que han passat per l’escola. Ha dit que era un treball “de gran valor”. També ha elogiat, davant la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el sistema de “concertació” que fa que centres com l’escola Mare de Déu del Roser puguin continuar fent el seu treball educatiu.

Irene Rigau ha destacat, durant la seva visita a l’exposició “125 anys fent escola”, que es troba a Can Comas, el treball endegat per Sant Francesc Coll al segle XIX amb vista a l’educació de les nenes a diferents indrets de Catalunya. I ha expressat el contrast de la seves iniciatives educatives amb l’actitud de grups com Boko Haram, que segresta nenes nigerianes per impedir-ne l’educació i posar així les bases per a la seva submissió als homes. I ha subratllat “l’humanisme cristià” que promouen escoles com la que ara compleix a Pineda els seus primers 125 anys.

Un dinar de germanor a la Biblioteca Serra i Moret, amb 180 persones, ha tancat la jornada. En la foto, Irene Rigau i el bisbe Francesc Pardo amb Montse Artigas, directora titular de l’escola Mare de Déu del Roser de Pineda de Mar, i Carme Aragonès, regidora de l’ajuntament de Pineda de Mar. [Foto: Pep Basart].

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.