Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Claretians) La Trobada de JPIC i Solidaritat ha aplegat a Vic una quarantena de participants, entre claretians i laics, representant les diferents províncies i delegacions d'aquesta Congregació. La trobada, que va començar aquest dilluns, està organitzada per la Prefectura d’Apostolat, el secretariat general de JPIC i la Procura Missionera.

Després de l’oració inicial animada pels representants de la Província d’Euskal Herría, Miguel Ángel Velasco, prefecte general d’Apostolat, ha donat la sortida als treballs amb unes paraules d’agraïment per l’organització de la trobada al germà Robert Omondi, responsable general de JPIC, i a Manuel Tamargo, procurador general de Missions. A més a més, ha orientat els objectius per a aquests dies ressaltant la importància d’augmentar la coordinació entre les diverses instàncies involucrades en aquesta tasca: JPIC (Justícia, Pau i Integritat de la Creació), PROCLADE (Promoció Claretiana per al Desenvolupament, així com les diverses «Procures» provincials i organitzacions de «Solidaritat i Missió») i l’equip claretià a les NN.UU.(Organització de les Nacions Unides).

Aquesta tasca haurà d’incidir de manera significativa en tots els nivells congregacionales, especialment de cara al proper Capítol General.

Robert Omondi continua emmarcant aquesta trobada en la identitat claretiana i en el compromís amb les vides de les persones que pateixen.

El superior major de Catalunya, Màxim Muñoz, també ha dirigit una salutació i, de seguida, va ser projectat un vídeo del bisbe Pere Casaldáliga, en el qual comenta la importància de mantenir la vocació i la passió per seguir a Jesús i construir el Regne amb un esperit ecumènic, missioner i desinstal·lat.

El primer dia de la trobada s’ha dedicat a la reflexió sobre algunes claus bíbliques i carismàtiques de la missió claretiana en les tasques de JPIC. Per a això, Ricardo Volo, professor al Claretianum, ha introduït una primera il·luminació sobre la JPIC i la solidaritat en les Sagrades Escriptures, mentre que Carlos Sánchez, ha presentat un recorregut històric sobre la vida missionera i les accions del pare Claret a Cuba, com una interpel·lació a les nostres pròpies respostes missioneres avui.

L’assemblea també ha treballat en grups per recollir el fruit de la reflexió, ressaltant la importància d’estar atents a la realitat per respondre a ella, ser sensibles a les diferents situacions que viuen les persones, ser creatius en les accions missioneres i saber plasmar l'espiritualitat claretiana en accions socials tan concretes i tan actuals com l’economia solidària, l’educació o l’agricultura. Per tot això s’ha de tenir consciència de: l’opció pels pobres, la JPIC com a part ineludible de l’anunci de la Paraula, el valor de la comunitat i del treball en xarxes solidàries, el treball de frontera, arribar a estratègies que van des de la caritat fins a la transformació de les estructures, així com l’utilització de mitjans realistes, pràctics, creatius i eficaços.

El primer dia d’aquesta trobada també ha contemplat una visita al museu claretià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.