Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Facultat de Teologia de Catalunya) La Facultat de Teologia de Catalunya i l’Arquebisbat de Barcelona organitzen els dies 11 i 12 de desembre el Simposi Internacional sobre el Concili Vaticà II "L’Església del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant, signe de la reconciliació", en el qual es revisitarà creativament el relat coherent de la proposta cristiana com a història de la salvació-reconciliació que propicien els textos i l’esperit del Vaticà II. Durant aquests dos dies es plantejarà una visió diacrònica sobre l’origen i la funció de l’Església en el drama de la salvació al llarg de la historia, vist des del protagonisme de la Trinitat.

Aquest és el segon dels quatre simposis internacionals que organitzarà, tot coincidint amb el cinquantè aniversari progressiu de cadascuna de les quatre sessions del Concili Vaticà II, la Facultat de Teologia de Catalunya, juntament amb l’Arquebisbat de Barcelona. El primer va tenir lloc el desembre de 2012, el títol del qual va ser "La Paraula, revelació de Déu en Crist"; i els dos restants estan previstos per als mesos de desembre de 2014 i 2015, respectivament.

A diferència de la majoria de commemoracions acadèmiques d’aquest tipus, aquests simposis internacionals no es dediquen a una anàlisi monogràfica de cada una de les grans constitucions i de la resta de documents conciliars, sinó que volen proposar una revisitació dels textos conciliars de forma transversal i buscant en ells nous impulsos teològics i d’orientació pastoral per al present i per al futur.

La lliçó inaugural del Simposi, que presidirà el cardenal de Barcelona i Gran Canceller de la FTC, Lluís Martínez Sistach, dimecres a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona i anirà a càrrec del cardenal Kurt Koch, president del Pontifici Consell per a la Unitat dels Cristians, i porta per títol Església i ecumenisme. També intervindran en el Simposi Ángel Cordovilla, Armand Puig, Francesc Torralba, Joan Planellas, Salvador Pié-Ninot, Jaume Flaquer, Jaume Fontbona, i Andrea Grillo.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.