Salta al contenuto principale
2 Catalunya Religió Lun 21/10/2013

(Jesuïtes) Sota el títol “L’educació... marca la diferència” els propers dimecres 23 i 30 d’octubre, quatre entitats que treballen en l’àmbit de la infància i que formen part del sector social dels Jesuïtes a Catalunya, organitzen a Barcelona unes jornades per a reflexionar conjuntament sobre la importància de l’educació per a trencar el cercle de l’exclusió social.

Es tracta de quatre organitzacions que treballen a Barcelona (Ciutat Vella), Badalona i L’Hospitalet del Llobregat atenent a famílies, infants i joves en situació de risc social. Totes elles porten a terme diversos programes i intervencions socioeducatives que s’adrecen a aquests col·lectius.

Amb la convocatòria d’aquestes jornades volen donar a conèixer la situació dels infants als barris on es troben, així com el treball que es fa des de cadascuna de les entitats. Especialment, i a partir de l’experiència dels professionals i voluntaris que atenen als infants i famílies, es vol reflexionar sobre la importància de l’educació per a prevenir i trencar el cercle de l’exclusió.

Les jornades es faran al Casal Loiola de Barcelona i es desenvoluparan en dues sessions. En la primera, el dimecres 23 d’octubre, es visionarà i comentarà conjuntament la pel·lícula Precious, que aborda aquesta qüestió. En la segona sessió, el dia 30 d’octubre, es farà una taula rodona en la que intervindran Marta Sanchís, psicopedagoga de Càritas de Barcelona, Maria Àngels Brescó, directora de l’escola Jesuïtes Poble Sec, Pepus Vilageliu, educador social a la Fundació Carles Blanch, i Eulàlia Pagès, educadora a la Fundació La Vinya. Moderarà Salvador Busquets, coordinador del sector social dels Jesuïtes a Catalunya.

Les entitats

Una de les prioritats de les entitats socials de la Companyia de Jesús és justament la infància en situació de risc. Les quatre entitats que organitzen aquesta trobada treballen en aquest àmbit i formen part, junt amb altres, del sector social dels Jesuïtes a Catalunya: la Fundació La Salut Alta, situada a Badalona, treballa per prevenir l’exclusió social a través de l’educació no formal de menors i dones; la Fundació La Vinya d’acció social, entitat que treballa per atendre les persones en situació de risc social dels barris de Bellvitge i el Gornal a L’Hospitalet del Llobregat; la Fundació Migra Studium, situada a Ciutat Vella, treballa per la dignitat i els drets de les persones migrades més vulnerables i els seus fills/es; i la Fundació Carles Blanch, que té per missió el compromís en la formació i la promoció humana i cultural dels infants i joves de Badalona en situació d’alta vulnerabilitat o risc d’exclusió social.
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.