Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Justícia i Pau) La vuitena edició del Memorial Gomis ha premiat a la periodista Gemma Parellada pel seu reportatge titulat “La guerra sin fin” publicat en el diari El País, en la categoria d’obres periodístiques. El Jurat ha valorat la qualitat literària i l’interès del reportatge, que a més expressa el compromís ferm de la seva autora amb el continent africà, des d'una perspectiva ètica i una opció deontològica que avui no es troben fàcilment. Gemma Parellada ha estat treballant de forma independent a l’Àfrica subsahariana des de fa més de set anys. Es corresponsal per a RFI Espanya, CNN Espanya, Catalunya Ràdio, i col·labora amb El País i la CNN.

En la modalitat de trajectòries periodístiques, el Jurat ha reconegut la tasca del programa televisiu Latituds, una sèrie de documentals que s’emeten a Televisió Catalunya des de 2010, dirigida pel periodista Jordi Vilardell. El Jurat ha valorat el rigor i la qualitat dels documentals i la voluntat de l’equip del programa de donar visibilitat i protagonisme a persones i col·lectius que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres o que promouen els drets humans, la cooperació o la construcció de pau.

El premi Memorial Joan Gomis promou el periodisme solidari en reconèixer obres, trajectòries i iniciatives periodístiques que mostrin un compromís en la lluita contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, la promoció de la pau, els drets humans o l’entesa entre cultures i religioses, tot fent visible l’acció de les persones i col·lectius que persegueixen aquestes finalitats.

Els premis en la modalitat d’obres periodístiques i de trajectòries estan dotats amb 1.500 euros cadascun. A més, les revistes El Ciervo i Foc Nou es faran ressò de les carreres dels guanyadors publicant un article. Els premiats també rebran un diploma acreditatiu amb una il·lustració de Joan Gomis.

Enguany, el Jurat ha estat format per representats de les entitats convocants: Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundipau, Fundació Cultura de Pau, Universitat Ramon Llull, les publicacions Foc Nou i El Ciervo, i de la família de Joan Gomis.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dia 5 de novembre a les 18 h a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.