Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Mar 27/08/2013

-Vacances singulars IX-

(David Casals/CR) Egipte, quan el poble d'Israel estava esclavitzat, i després fou allibertat. La Palestina de fa 2000 anys. La Grècia i la Roma antigues, en els temps dels viatges de Pau. L'Edat Mitjana, amb l'expansió del cristianisme ja consolidada. I tot això sense moure's del Solsonès. 

Aquesta és la proposta que aquest any han fet un grup de monitors pels campaments que cada any organitza l'Església Evangèlica de Catalunya a Aiguaviva, la casa de colònies que tenen a Guixers (Lleida). Qui coordina els campaments i els monitors és Núria Millón, que durant la resta de l'any, també és la responable de l'Escola Dominical de la seva església evangèlica, situada a Santa Coloma de Gramanet (Barcelona).

"Aquest any hem tingut 21 nens als campaments dels 7 als 12 anys. El campament l'hem fet del 30 de juny fins al 7 de juliol, i altres anys hem fet també campaments per a adolescents", explica Millón, que coordina aquesta activitat des de l'any 2009.

"Els voluntaris ens trobem a les vuit del matí, per evaluar el dia anterior i preparar la programació. Aixequem els nens, esmorzem, arreglem habitacions, i cada dia comença una temàtica diferent, i aquest any era una màquina del temps, que portava als campaments a una època diferent".

"L'objectiu és explicar com s'ha mostrat Jesús des del començament fins a l'actualitat. Fem concursos, dinàmiques de grup, activitats, una nit de disfreces", afegeix Millón, que explica que gràcies a les xarxes socials, han trobat una molt bona manera per mantenir el contacte amb els pares i que aquests sàpiguen que han fet els seus fills al llarg de la setmana que estan fora de casa.

Tanmateix, durant els dies del campament, els infants treballen un dossier, que inclou jocs, i lectures de les històries bíbliques que treballen durant aquests dies, perquè després les puguin treballar amb els pares a casa.

A Santa Coloma de Gramenet, l'Església Evangèlica de Catalunya té una presència molt activa: a més d'una comunitat religiosa, hi ha la residència evangèlica per a gent gran 'Bet San', l'Obra Social El Far que lluita contra l'exclusió social, i un dels seus projectes és el Centre Obert Moisès, volcat en la infància en risc d'exclusió social al barri de Santa Rosa. 

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.