Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, va visitar aquest dijous la presó de Brians-1, on va celebrar l'eucaristia amb els presos de la unitat psiquiàtrica. Ho va fer en el marc de la celebració del desè aniversari de l'inici del funcionament de la Unitat d'Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Catalunya (UHPPC). Va ser rebut pel director de la presó, Joan Carles Navarro, els responsables del Centre i els de la Unitat Psiquiàtrica. També va ser acompanyat per treballadors sanitaris del Centre i pels funcionaris de presons i pel provincial de l'Ordre de Sant Joan de Déu, Pascual Piles.

El bisbe Agustí va visitar el centre, va saludar i va parlar amb els malalts. A continuació va poder veure un reportatge fotogràfic sobre els deu anys d'activitat de la UHPPC, després es van escenificar les “coreogràfies” que un grup de presos havien preparat, amb els seus educadors, per aquesta celebració. Després es va celebrar l'eucaristia en el dia de la festa de sant Antoni de Pàdua, durant la qual els presos també van intervenir. Finalment es va tenir un piscolabis i una estona per compartir. Abans de sortir es van repartir una rajola de fang que els presos havien fet, en un dels tallers, com a record d’aquest aniversari.

També el va acompanyar el capellà que habitualment ofereix l'atenció religiosa, Ramon Martín, el secretari general del bisbat, Joan Pere Pulido, i el delegat de Pastoral de la Salut, Xavier Sobrevia. També acompanyaven al bisbe el gerent i el director mèdic del “Parc Sanitari Sant Joan de Déu” de Sant Boi de Llobregat, institució on s'integra aquesta Unitat especialitzada en atendre a persones que han comés delictes i també són malalts mentals.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.