Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) "El van condemnar mort només perquè era cristià però ell ho va seguir afirmant en veu alta fins que va morir" Així explica mossèn Gerard Soler, vicepostulador de la causa de canonització de Francesc Castelló perquè va morir el jove lleidatà. "Hagués pogut negar que era cristià però no ho va fer".

Aquest divendres el bisbat de Lleida celebra el desè aniversari de la beatificació de Francesc Castelló, un màrtir molt apreciat a Ponent. A partir de dos quarts de set de la tarda l'Església de Sant Pere acollirà la celebració del desè aniversari.

A Castelló el van matar el 29 de setembre de 1936 però no va ser beatificat fins l'any 2001. "Era molt català, estimava molt la seva pàtria. Per això tot i que es va intentar que el beatifiquessin abans, en l'època de Franco era vist com un catalanista i això no agradava al règim" explica mossèn Gerard. "Joan Pau II va ser qui va voler tirar el procés endavant i el bisbe Ciuraneta ens va ajudar molt".

Francesc Castelló tenia 22 anys i estudiava a l'Institut Químic de Sarrià. Abans de morir, va escriure tres cartes: una a les seves germanes, una altra a la seva nòvia i una tercera al seu mestre espiritual, un jesuïta. "Totes tres són cartes molt maques i diferents, molta gent està interessada per elles. En la última, fins i tot hi ha fórumles químiques". Mossèn Gerard  -com és conegut a Lleida- ha explicat a CatalunyaReligió que "fa poc un químic va començar una campanya al Brasil demanant que facin Castelló patró dels químics d'arreu del món. La fama dels sants arriba on menys t'esperes!" explica amb entusiasme mossèn Gerard.