Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) L’Equip de Pastoral Obrera del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha editat una nova “ Guia per a unes parròquies i comunitats socialment atentes”. Aquesta setmana la va presentar el bisbe Agustí Cortés en el marc de les Jornades Quaresmals de l’arxiprestat de Piera i Capellades.

Aquesta Guia conté orientacions pràctiques per a que parròquies, moviments i comunitats cristianes puguin revisar la seva praxi pastoral. També proposa un seguit de suggeriments perquè es puguin plantejar unes iniciatives de resposta a les moltes problemàtiques que la crisi està plantejant a la nostra societat, amb especial incidència en la classe treballadora, les capes mitges empobrides, el món rural, els immigrats , les dones, i tots els qui es van quedant afectats per la severa disminució dels nivells de seguretat social i econòmica que tant va costar assolir. Aquí la podeu descarregar sencera

Lluitar contra la pobresa, l'exclusió social, defensar els més desfavorits, promoure la justícia i la vida digna és un deure essencial de la comunitat cristiana. Aquesta Guia per a unes parròquies i comunitats socialment atentes de l’església de Sant Feliu hi vol ajudar de manera decidida, implicant-hi tots els seus estaments.

“No tenim gaires persones especialistas en Doctrina Social”

En el mateix acte d’aquest dilluns es fer una taula rodona amb el títol “Respostes cristianes davant la crisi econòmica i social” que va ser moderada per Pere Pujol, de l’equip de Pastoral Obrera del bisbat i vam comptar amb les intervencions del bisbe Agustí Cortés, Raquel Avilés, treballadora social i coordinadora de l’equip Penedès-Garraf de Càritas, Fermín Rodrigo, de la GOAC, Miquel Àngel Jiménez, de l’ACO i la pastoral de presons, i Susi Espanya de Càritas de Piera.

En la seva intervenció el bisbe Agustí va explicar que “seria molt interessant després d’aquesta guia i després de la reflexió que hem portat endavant aquesta nit, fer-se il·lusions. Una comunitat parroquial que tingui un petit grup de persones sensibilitzades com petites antenes del que passa al poble, a la societat i al món. No estaria malament tenir persones especialitzades en aquest camp com n’hi ha en d’altres que s’especialitzen en el servei de la litúrgia, i unes altres que s’especialitzen en l’atenció econòmica de la pròpia comunitat i d’altres que tenen vocació i fan el gran servei de la catequesi. Seria interessant que hi hagués sempre en una parròquia un petit grup de persones sensibles que no en nom seu sinó de la comunitat estan atentes a la problemàtica social”.

En el mateix sentit va fer una defensa de la promoció de la Doctrina Social de L’Església que “promoguda sobretot pels papes té un contingut impressionant des del punt de vista de l’evangeli per aplicar criteris en situacions com ara la crisis econòmica. Persones especialistes en Doctrina Social no en tenim gaires. En canvi tenim persones especialistes potser en la pregària contemplativa, la pregària bíblica. És una part de la vida molt important, però no per tancar-se en l’especialització, sinó formant part activa de la comunitat, per fer-los partícips d’allò que ells van captant. Seria molt interessant que les comunitats s’enriquissin d’aquesta manera”.