Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galleria di immagini

(Fundació de l’Escola Cristiana / SIERC) Aquest és un dels missatge de l’abat de Montserrat Josep Maria Soler als més de 500 inscrits que van participar aquest dissabte a la V Jornada de Mestres i Professors de Religió Catòlica que es va fer Monestir de Montserrat. L’Abat Josep Maria Soler va pronunciar la conferència “Professors de Religió: dificultats, reptes i testimoniatge”. El nombre de participants en aquest trobada ha crescut cada any.

La jornada, organitzada per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i el Secretariat Interdiocesà per a l’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC), va ser presidida pel l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i va comptar amb la presència del bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; el director general d’Afers Religiosos, Xavier Puigdollers, i el secretari general de la FECC, Enric Puig.

El pare Abat, en el seu parlament, va remarcar que “la tasca dels mestres i professors de religió és molt important, perquè té com a missió fer arribar l’Evangeli als nens i nenes i joves”. Soler va afegir que “l’escola, juntament amb la família, és transmissora de valors; per tant, cal que hi hagi coherència entre la paraula i l’actitud, i que els mestres siguin exemple per als joves”.

Per la seva banda, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va destacar la importància de la “dimensió transcendent” en la vida de tota persona i va lamentar que el “vessant espiritual” s’hagi vist sotmès pel “consumisme”.

Finalment, l’arquebisbe Pujol va encoratjar els professors i professores de religió a continuar la seva tasca perquè “a l’arrel de la crisi actual hi ha la crisi de l’educació”. També va “recordar que la dimensió religiosa és intrínseca al fet cultural”.

A la tarda, després del dinar on hi participaren els participants més els acompanyants (620 persones), el germà Andreu M. Martínez, monjo de Montserrat, va oferir un breu concert d’orgue a la basílica. Tot seguit al mateix lloc es celebrà l’Eucaristia, presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, concelebrada per la majoria dels Delegats Diocesans i el pare Enric Puig.

En acabar l’acte, es va llegir el manifest de la jornada i es va celebrar el comiat i èxit de la trobada. Aquí podeu llegir el manifest.