Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Des d’avui mateix, les famílies poden inscriure els seus fills i filles en alguna de les més de 300 activitats d’estiu que enguany organitza la Fundació Pere Tarrés junt amb els seus centres d’esplai vinculats. Les famílies ja poden inscriure els seus fills i filles, entrant al web de la Fundació Pere Tarrés.
 
Amb el lema “L’Estiu. Vacances per créixer”, la Fundació Pere Tarrés ofereix una àmplia oferta per tal que infants i joves gaudeixin d’un temps de lleure de qualitat. Es tracta d’una oportunitat única per experimentar valors responent, també, a la necessitat de conciliar la vida familiar i laboral. Gràcies a les activitats, els nens i nenes aprenen a conviure, desenvolupen l’autonomia personal i amplien els seus coneixements.
 
L’èxit de les colònies d’idiomes i esportives
L’estiu és una època immillorable per practicar esports a l’aire lliure, així com per aprendre un altre idioma de manera divertida i lúdica. Entre totes les activitats que cada estiu ofereix la Fundació Pere Tarrés, les colònies esportives i les d’aprenentatge d’una llengua estrangera, són les que desperten més interès entre les famílies. La major part de les activitats lingüístiques són en el territori català, però també es proposen estades a Irlanda, Estats Units, Canadà, Anglaterra i França.
 
Molt per escollir
Entre les novetats d’aquest any hi figuren My first English Summer, unes colònies adreçades a infants entre 5 i 8 anys i pensades específicament perquè els més petits s’ho passin d’allò més bé alhora que aprenen l’anglès i reforcen els valors de l’educació en el lleure. A través de cançons, jocs i dinàmiques, els nens i nenes aprendran l’anglès d’una forma natural i divertida.
 
I després de l’excel·lent acollida de l’any passat, enguany tornen les colònies de teatre, on els participants viuran la màgia de les arts escèniques en el teatre de la casa de colònies de La Conreria, visitaran una sala teatral per conèixer les seves interioritats i rebran una classe magistral d’un intèrpret de l’escena catalana que els ensenyarà alguns trucs, tècniques d’interpretació i secrets del mon escènic. L’estada finalitzarà amb la representació d’una obra de teatre amb la presència dels familiars.
 
A més, la Fundació Pere Tarrés també ofereix un ampli ventall de propostes: colònies, setmanes d’aventura, campaments, casals i rutes a peu o en bicicleta. Totes aquestes activitats s’adrecen a infants i joves d’entre 3 i 18 anys, que poden gaudir de propostes a gairebé totes les comarques catalanes i a les Illes Balears.
 
 Els més petits també tenen més de 20 casals d’estiu, organitzats per la Fundació Pere Tarrés, així com a les colònies organitzades pels esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians de la Fundació Pere Tarrés (MCEC).
 
Enguany, la Fundació Pere Tarrés tornarà a obrir les seves cases de colònies a tota la família durant el mes d’agost, per aquells pares i mares que vulguin compartir amb els seus fills uns dies de vacances participant en activitats de lleure, aprenent, divertint-se i gaudint de l’entorn natural i de la relació amb altres famílies.
 
Una oportunitat laboral per als joves equips de monitors/es
La campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés permet que més 16.000 infants i joves gaudeixen de les seves vacances, però també ofereix una oportunitat laboral excel·lent perquè molts joves aprofitin per tenir una feina remunerada durant els mesos d’estiu, mentre contribueixen a que els nens i nenes aprenguin a conviure, desenvolupin l’autonomia personal i ampliïn els seus coneixements. Aquest any en la campanya d’estiu de la Fundació Pere Tarrés participaran més de 2.000 persones, molts són els monitors/es voluntaris dels centres d’esplai que participen durant la resta de l’any en activitats d’educació en el lleure.
 
Això sí, comptar amb un equip de monitors formats és fonamental per a la Fundació Pere Tarrés, tenint en compte la responsabilitat de la seva tasca. En aquest sentit, l’àmbit de Formació de la Fundació Pere Tarrés forma cada estiu més de 1.200 joves en cursos de monitores i directors de lleure que s’imparteixen arreu de Catalunya (i més de 2.000 al llarg de tot l’any), xifra que suposa el 30% de la formació del sector i que converteix aquesta entitat en la primera en nombre d’alumnat. Aquests cursos capaciten els joves per a la intervenció educativa en funcions com ara el coneixement de l’infant, adquisició de recursos tècnics i treball en equip. També es tracta d’una oportunitat d’obtenir el títol que exigeix la Generalitat de Catalunya per exercir de monitor i director d’activitats de lleure.
 
Davant de la crisi econòmica, una tria exigent de les activitats d’estiu
Difícilment la Fundació Pere Tarrés pot distanciar-se del context de crisi econòmica que ens envolta. Durant l’estiu anterior, es van rebre 907 peticions de beques per a activitats de lleure als centres d’esplai del MCEC per part de les famílies de barris desfavorits, prop d’un 11% més que al 2009. Totes les sol·licituds van poder ser acceptades, atorgant ajuts per un import de 186.450€, gràcies al suport de diverses entitats i institucions i també de les aportacions de la campanya de recaptació de fons de la Fundació Pere Tarrés “Cap infant sense colònies”. Els centres d’esplai preveuen que aquest any augmentarà el nombre de peticions de beques i, per això, la Fundació Pere Tarrés vol garantir amb aquesta gran campanya que el major nombre d’infants i joves puguin continuar gaudint dels beneficis de l’educació en el lleure dotant als esplais dels recursos necessaris per a la realització de la seva activitat.
 

I és que malgrat les dificultats econòmiques, les activitats de lleure a l’estiu continuen sent un recurs molt important per a les famílies. Tenint en compte que el pressupost familiar per aquestes activitats serà limitat, la Fundació Pere Tarrés, com a entitat sense afany de lucre referent en el món educatiu, recomana a les famílies que la tria de les activitats es faci seguint criteris de qualitat i ajustant-se als objectius que s’esperen d’aquesta experiència.