Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Horeb) Els Carmelites Descalços de Catalunya i Balears han celebrat el seu capítol provincial a  Palafrugell del 26 al 29 d’abril del 2011. El capítol es va iniciar amb la celebració de l’Eucaristia, en la qual van participar els capitulars convocats: Agustí Borrell, Àngel Briñas, Jesús Sans, Joan Badia, Miquel Balle, Josep Castellà, Pere Martorell, Lluís Romagosa, Camil  Garriga, Gabriel Isal, Jordi Fontanellas, i David Jiménez. També va participar en l’obertura del  capítol el PARE Manuel Bonilla, provincial dels Carmelites (OCarm). Després de l’eucaristia, va  prendre possessió com a provincial el pare Agustí Borrell; era provincial des de l’any 2008, i fou  rellegit per a un nou trienni en la votació feta per tots els religiosos de la província el passat 22  de febrer.
 
Durant els dies de l’assemblea, els capitulars van analitzar amb realisme i amb esperança la  situació actual de la província. El capítol va veure la necessitat de reduir les presències  actuals per tal d’assegurar la vida comunitària i pastoral en les comunitats que es mantinguin.
 
En aquest context, es va dialogar sobre la col·laboració mútua amb la província de
Manjummel (Índia), iniciada fa vuit anys, per la qual alguns religiosos joves de l’Índia
s’integren durant uns anys en la província catalana per continuar els estudis d’especialització  en teologia i per col·laborar en la vida de les comunitats; el capítol va valorar positivament  aquesta realitat i va decidir de mantenir-la i intensificar-la. Un altre tema de debat va ser la  proposta de reestructuració de les set províncies del Carmel ibèric que s’està treballant en els  darrers mesos: el capítol va acceptar de participar en aquest procés, que s’haurà de concretar  durant el proper trienni.
 
Un moment important del capítol va ser una interessant trobada amb els laics associats a les  diverses comunitats carmelitanes i també amb membres del Carmel Seglar, en la qual es va renovar la voluntat d’intensificar la col·laboració entre religiosos i laics, tant en les activitats  apostòliques com en la vivència de l’esperit carmelità. També hi va haver una trobada fraterna  amb la presidenta i les conselleres de la Federació Mare de Déu de Montserrat de les  Carmelites Descalces, que van explicar la situació de les quatre comunitats que formen la  Federació i el procés de reestructuració tant interna com externa en el qual estan treballant  amb la resta de les Carmelites Descalces de la Península ibèrica.
 
D’altra banda, el Capítol provincial va escollir els quatre consellers que acompanyaran el pare Agustí Borrell en el govern provincial, que seran: Àngel M. Briñas, Jesús Sans, Joan Badia i  Wilson Srampickal. També van ser escollits els priors de les diferents comunitats: Barcelona:  Joan Badia; Badalona: Àngel M. Briñas; Lleida: Josep Castellà; Palma de Mallorca: Miquel  Balle; Tarragona: Pere Martorell.
 
El Capítol es va celebrar en el context de la preparació que els carmelites descalços d’arreu  del món estan fent amb vista al 5è centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, que se  celebrarà l’any 2015, i ha coincidit també amb el 2n centenari del naixement del beat Francesc Palau, Carmelita Descalç català del segle XIX.